Miroslav Mika Aleksić Foto: Dejan Živančević

Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas sudu ispravljenu optužnicu protiv vlasnika škole glume Miroslava Mike Aleksića (68) zbog više silovanja i polno uznemiravanje sedam polaznica te škole.

Portpaparolka tužilaštva Ivana Rakočević precizirala je za Tanjug da je pravna kvalifikacija krivičnih dela u ispravljenoj optužnici ostala ista.

Optužnica je bila sudu podneta 21. aprila, ali je Viši sud nekoliko dana kasnije vratio tužilaštvu optužnicu na ispravku, pošto je ispitivao formalnu ispravnost optužnice, odnosno da li je propisno sastavljena.

Sada će sud ponovo ispitati formalnu ispravnost optužnice, i ako utvrdi da je u redu, prema Zakoniku o krivičnom postupku proslediće je okrivljenom i njegovim advokatima na odgovor.

Nakon toga pristupiće utvrđivanju da li ima mesta potvrđivanju optužnice.

Aleksić se tereti da je silovao i polno uznemiravao ukupno sedam polaznica te škole i nalazi se u pritvoru.

Optužnicom se tereti za izvršenje dva produžena krivična dela silovanja, dva krivična dela silovanja, jedno produženo krivično delo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična dela dela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam oštećenih.

Istraga protiv Aleksića sprovedena je zbog 19 krivičnih dela na štetu devet polaznica njegove škole glume od 2008. do 2020. godine, ali je optužen za devet krivičnih dela.

Aleksić je u tužilaštvu negirao da je seksualno napastvovao pomenute učenice glume u svojoj školi, pored ostalih i Milenu Radulović, koja ga je prva prijavila policiji, a nakon nje osmelile su se i druge devojke.

Milena Radulovic Emisija Vece sa Ivanom Ivanovicem
Milena Radulović u emisiji Veče sa Ivanom Ivanovićem Foto:Ivan Dinić/Nova.rs

Jedna od devojaka je u vreme napastvovanja bila maloletna, dok su ostale tvrdile da ih je napadao i dok su bile maloletne i nakon punoletstva.

Za krivično delo polno uznemiravanje zaprećena je novčana kazna ili zatvor do šest meseci, a ukoliko je učinjeno prema maloletnom licu, učinilac će biti kažnjen zatvorom od tri meseca do tri godine.

Za silovanje su, u zavisnosti od načina izvršenja, predviođene različite kazne, od najmanje dve do 10 godina, pet do 12 godina, a za silovanje maloletnica pet do 15 godina.

Milena Radulović je Aleksića prva prijavila policiji u januaru, nakon čega je on uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru, a ubrzo su se i druge devojke osmelile da ga prijave.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar