Miroslav Mika Aleksić Foto: Dejan Živančević

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas su saslušana dva poslednja svedoka u istrazi protiv vlasnika škole glume Mike Aleksića (68) osumnjičenog da je silovao i seksualno uznemiravao devet polaznica škole. Saslušani su neuropsihijatar i psihoterapeut, koji su lečili glumicu Milenu Radulović, koja je prva prijavila silovanje.

Oni su ispitani na predlog advokata Milene Radulović i saslušani su kao svedoci, ne veštaci.

Govorili su o svojim opažanjima i načinu lečenja Radulovićeve nakon traume kroz koju je prošla. Izneli su vrlo značajne detalje od vremena doživljene traume do dana prijavljivanja.

Ispitivanju svedoka prisustvovao je i branilac osumnjičenog, koji je postavljao pitanja. Ne očekuje se predlaganje novih dokaza.

Aleksiću je u petak, 9. aprila, pored ostalih razloga, Apelacioni sud produžio pritvor za još mesec dana jer navodeći da istraga protiv njega još nije okončana, a da je „neophodno sprovesti radnje na koje tužilac ukazuje u svom predlogu“.

Njemu je pritvor određen da ne bi ponovio krivično delo i zbog uznemirenja javnosti, s obzirom da se sve dešavalo u njegovoj školi glume.

Pročitajte još:

Protiv Aleksića Više javno tužilaštvo u Beogradu sprovodi istragu za ukupno 19 krivičnih dela – 11 za polno uznemiravanje i osam silovanja izvršenih od 2008. do 2020. godine i čeka se odluka tužilaštva o podizanju optužnice.

Aleksić je u tužilaštvu negirao da je seksualno napastvovao učenice glume u svojoj školi, pored ostalih i Milenu Radulović koja ga je prva prijavila policiji, a nakon nje i osam ostalih devojaka koje su ga prijavile.

Jedna od devojaka je u vreme napastvovanja bila maloletna, dok su ostale tvrdile da ih je napadao i dok su bile maloletne i nakon punoletstva.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar