Miroslav Mika Aleksić Foto: Dejan Živančević

Viši sud u Beogradu danas je, nakon podizanja optužnice, produžio pritvor vlasniku škole glume Miroslavu Miki Aleksiću (68) za još 30 dana.

„Odlučujući uz optuženje o daljim razlozima za zadržavanje okrivljenog M.A u pritvoru, krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu je po službenoj dužnosti u smislu odredbe člana 216. stav 3 ZKP donelo rešenje 22. aprila 2021. godine kojim je prema M.A produžilo pritvor koji može trajati najduže 30 dana i to zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i jer je za krivično delo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja krivičnog dela i težina posledice dela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, a shodno članu 211 stav 1 tačka 3 i 4 Zakonika o krivičnom postupku“, navodi se u saopštenju Višeg suda.

Pročitajte još:

Protiv navedenog rešenja okrivljeni i njegov branilac imaju pravo žalbe u roku od tri dana od prijema rešenja Apelacionom sudu u Beogradu.

Inače, tokom jučerašnjeg dana Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Aleksića.

„Obaveštavamo Vas da je od strane Višeg javnog tužilaštva u Beogradu podignuta optužnica protiv Miroslava Aleksića, kome je stavljeno na teret izvršenje dva produžena krivična dela silovanja, dva krivična dela silovanja, jedno produženo krivično delo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična dela dela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam oštećenih“, navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Beogradu“, saopštio je juče sud.

Među Aleksićevim žrtvama su i glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar