Foto: Newsmax Adria

Osnivač fondacije Tijana Jurić, Igor Jurić, izjavio je da je ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić potpisao odluku o primeni sistema za uzbunjjivanje "Amber alert" u Srbiji do kraja novembra ove godine.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić potpisao je da će implementacija „Amber alerta“ u Srbiji biti završena do 1. novembra ove godine, rekao je za N1 Igor Jurić, osnivač Fondacije „Tijana Jurić“ i direktor Centra za nestalu i zlostavljanu decu.

Pročitajte još:

Jurić je u Novom danu kazao da je radna grupa za „Amber alert“ do sada imala dva sastanka, a da će posle prvomajskih praznika održati i treći.

On je istakao da je sam ministar policije Bratislav Gašić potpisao da će implementacija biti završena do 1. novembra 2023. godine.

„Kada dobiješ takav dokument i kada radna grupa tako funkcioniše, onda postoji nada da će to ovaj put zaista i zaživeti. Nadam se da će i sam sistem doprineti da mnogo više radimo na preventivi i da ‚Amber alert‘ najzad nikad i ne pokrenemo“, rekao je Jurić.

Ministar Gašić je u janurau kazao da je namera da se što pre uvede ovaj sistem obaveštavanja nestanka dece.

BONUS VIDEO: Stan u Mirijevu u kome je otac godinama držao zatočenu ćerku

MUP je u martu saopštio da je tim za uvođenje „Amber alert“ sistema definisao polazne osnove za uspostavljanje tog sistema.

Sistem Amber alert, nakon procene policije i tužilaštva, preko kanala masovne komunikacije odmah uzbunjuje javnost i na taj način znatno povećava mogućnost da u što kraćem periodu nestale osobe budu pronađene.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar