Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

U Gundulićevoj ulici u Kragujevcu, naćas su u potpunosti izgorela dva putnička automobila, a još jedno vozilo je oštećeno. Nova.rs u Policijskoj upravi saznaje da se još uvek utvrđuju okolnosti izbijanja požara, ali da se najverovatnije radi o samozapaljenju jednog vozila.

Piše: Aleksandra Petrović

U požaru koji je jutros oko četiri sata izbio na automobilima, parkiranim između dve zgrade u Gundulićevoj 35 u potpunosti su izgorela dva vozila, „Fiat Multipla“ i „Pežo 407“, a vatra je zahvatila i treće vozilo, koje je, na sreću vlasnik uspeo da isparkira i preveze na sigurno mesto.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Na trećem vozilu, vidljiva su oštećenja na desnom braniku.

Stanari zgrade u Gundulićevoj ulici, koja se nalazi u kragujevačkom naselju Pivara, nisu želeli javno da govore o ovom događaju, ali u razgovoru sa njima, Nova.rs saznaje, da požaru nije prethodila „nikakva buka“, te da nisu čuli ništa što bi moglo da nasluti eventualnu eksploziju.

Oni pretpostavljaju da je vatra izbila na vozilu „Fiat Multipla“, koje je bilo parkirano uz samu zgradu, te da se dalje proširila na „Pežo“ i „Reno“, koji je najmanje oštećen.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Očevici pričaju da se plamen dizao do drugog sprata, a od siline vatre, na pojedinim prozorima su popucala stakla.

U gašenju požara učestvovale su tri ekipe vatrogasno spasilačke jedinice u Kragujevcu, a Nova.rs saznaje da je cela akcija izvedena brzo, te da su vatrogasci u potpunosti ugasili vatru za manje od sat vremena.

U vatrenoj buktinji, izgorela je celokupna unutrašnjost dva vozila, kao i kompletan prednji deo oba automobila.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Policija je rano jutros obavila uviđaj, a našem portalu je rečeno da se još uvek utvrđuju činjenične okolnosti koje su dovele do izbijanja požara, ali da se najverovatnije radi o samozapaljenju u motornom delu jednog od automobila.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar