Uzicanin Milutin Ivanovic
Potraga za Milutinom Ivanovićem u kanjonu Đetinje Foto:Privatna arhiva

Užičanin Milutin Ivanović (66), koji je ječe nestao u kanjonu Đetinje a za kojim je sinoć kasno započela potraga, pronađen je u Đetinji u jednom od virova reke. Telo je nađeno nekoliko stotina metara nizvodno od njegovih poslednjih pronađenih tragova.

Za sada nije poznato kako je nesrećni čovek dospeo u vir i sticajem kojih okolnosti je nastradao. Dodatnu zabunu stvaraju činjenice da je Ivanović odlčno poznava Đetinju, bio je stalni posetilac kanjona, u izuzetno dobroj kondiciji jer je, kako kažu oni koji su ga poznavali, za dan umeo da prepešači par desetina kilometara.

Ivanović se juče ujutro, bicikom prevezao u knjon sa namerom da peca, poneo je i ribolovačku opremu. Poslednji put je viđen u Staparskoj Banji, oko 10 časova a kasnije se nikom nije javljao na telefon. U večernjim satima se već krenulo u potragu za njim.

Krenulo se od staparske železničke stanice, u blizini koje je poslednji put i viđen i gde je pronađen njegov bicikl. Tragovi na biciklu su ukazivali da se njime spustio do reke, ostavio ga i zaključao ispod jednog drveta.

Juutros su za Ivanovićem  u potragu krenuli užički ribolovci, članovi ribočuvarske službe, volonteri Crvenog krsta Užice i prečešljali potez uzvodno i nizvodno Đetinjom, na potezu gde reka nije duboka i gde je ispresecana stenama.

Posle nekolik sati, njegovo beživotno telo pronađeno je u viru, par stotina metara od mesta gde se pretpostavlja da je sišao do roke.

Milutin Ivanović bio ljubitelj prirode, Užičanin koji se iz kanjona Đetinje uvek vraćao sa smeđem koje je prikupljao u prirodi. Tamo gde je najviše voleo da boravi, u još neutvrđenim okolnostima, ostavio je i svoj život.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar