Foto:Nova.rs; MUP Srbije

Likvidaciji Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića, koji su žrtve ozloglašenog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, prethodilo je jezivo mučenje, a portal Nova.rs otkriva detalje proširene optužnice protiv pomenute kriminalne grupe, ali i motive zločina.

Mitić je ubijen jer se sumnjalo da je pratio pomenuti kriminalni klan. U grupi za dopisivanje, 8. avgusta, pripadnici ove grupe komentarisali su šta će raditi suparničkoj grupi, za koju su sumnjali da motri na njih i da ih prate. Naime, sumnjali su da „rade Velju i Mareta“, a da iza svega stoji Aleksandar Šarac (35), Pink panter koji je ubijen naknadno u garaži TC Ušće u Beogradu.

Ono što su sa preciznošću znali to je da je jedan od najbližih Šarčevih ljudi imao stan koji gleda na njihov ulaz u Humskoj. Dogovarali su se da krenu u kontra pratnju. Tog dana, kada su krenuli u pratnju, uočili su automobil Mitića, da bi ga u nekom trenutku zaustavili. Tada je Miljković izašao iz vozila i upitao Mitića: „Šta me pratiš?“, nakon čega je on rekao: „Šta, kako?“. Potom je Miljković udario Mitića i zajedno sa još dva člana klana su ga oteli, a potom odvezli u prostorije u kojima je mučen – takozvanu „bazu“ na stadionu.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Najpre su mislili da je Mitić čovek Šarca, međutim, prilikom pregledanja njegovog telefona videli su da ima broj Lazara Vukićevića, još jedne žrtve klana.

Belivuk: „Reci ko te poslao, pričaj odmah, ubiću te, pričaj ko te poslao“, rekao je Belivuk Mitiću.

Mitić: „Kako misliš ko me…“ (čuje se udaranje u pozadini)

Belivuk: Ko te poslao mamu ti j***em kur***u, izgovori ime, izgovori ime ubiću te.

Mitić: „Laza, brate“

Belivuk: „Koji Laza?“ (u pozadini se čuje udaranje)

Mitić: Vukićević.

Sa druge strane, monstrumi su Gorana Mihajlovića ubili zbog mašine za pravljenje tableta, koju je on posedovao. Mihajlović je prevaren da se sastane sa članovima klana, a potom je odveden u kuću u Surduku gde su optuženi zahtevali, da im preko svojih poznanika, preda mašinu za pravljenje tableta, ali i psihoaktivne supstance.

Reč je o skupoj mašini.

Goran Mihajlović. Foto: Privatna arhiva

Mašina, oružje i droga, koje je Mihajlović čuvao u svojoj kući, ostavljeni su kod Prekršajnog suda u Beogradu, odakle su potom preuzeli članovi ozloglašene grupe.

Interesantno je i da je Mihajlović, nedelju dana pre nestanka, osetio da mu se nešto sprema.

„Prema navodima A. N., dugogodišnjeg prijatelja Mihajlovića, koji ga je ujedno i poslednji video, nedelju dana pre nestanka, Goran ga je zamolio da sa njim ide na neki rođendan, te da sedi u kolima dok je on na rođendanu. Goran mu je rekao: „Brate, ne ide mi se na taj rođendan, ajde ideš sa mnom da sediš u kolima, samo dok ja odem gore, izblejim 10-15 minuta i ja izlazim napolje i idemo“, na to mu svedok odgovara: „Dobro, šta ću ti ja“, na šta Mihajlović kaže: „Brate, da sediš u kolima, da mi neko nešto ne stavi pod auto““ , navodi se u optužnici.

Pročitajte još:

Svedok, ali i Mihajlovićeva supruga, istakli su i da su Goran čudno ponašao u periodu pre nestanka. Svedok ga je pitao nekoliko puta da li ima problem, Mihajlović je odgovarao: „Ma, brate ništa, spava mi se, umoran sam“.

Sa druge strane, i Mihajlovićeva supruga je ukazala na čudno ponašanje.

„Bio je jako čudan poslednju noć pred nestanak i pet dana pre toga. Insistirao je da se vrate u njegovu porodičnu kuću. Ona to nije želela, ali je on to zahtevao i vratili su se“, navodi se u optužnici.

Podsetimo, klan Belivuk tereti se za sedam likvidacija. Njihova kriminalna grupa uhapšena je u velikoj akciji MUP i BIA početkom februara prošle godine.

BONUS VIDEO: Belivuk i Miljković pokušali da preotmu hotel u Balkanskoj ulici

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare