Foto: Vesna lalic/Nova.rs, nestalisrbija.rs

Veljko Belivuk, Marko Miljković i pripadnici njihove kriminalne grupe, nakon što su oteli Nikolu Mitića, odvezli su ga u prostorije stadiona FK Partizan u Humskoj ulici, gde su ga tukli i ispitivali. Nakon što je doneta odluka da se Mitić ubije u Ritopeku, morali su da obrišu snimke sa sigurnosnih kamera i kiselinom očiste prostorije stadiona Partizana, a Nikola Spasojević je za tu priliku doneo farbu, ekskluzivno otkriva Nova.rs.

Iza zatvorenih vrata baze u Humskoj, kako je kriminalna grupa nazivala stadion Partizana, odigravali su se gotovo identični užasi koje je krila kuća u Ritopeku, takozvana klanica. Kako se može videti iz optužnica koja je protiv klana Belivuk-Miljković podignuta za ubistvo Nikole Mitića, upravo u „bazi“ mučen je i Mitić.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Mitić je, kako smo već objavili, otet u neposrednoj blizini američke ambasade u Beogradu, pred velikim brojem ljudi. Belivuk i Miljković su tu otmicu izveli lično, svojom blindiranom „škodom superb“ zbog čega su kasnije strepeli da bi mogli biti uhapšeni, upravo zbog velikog broja svedoka. Belivuk je zato tražio da budu dodatno oprezni…

Nakon što su ga strpali u automobil, Mitića su odvezli u prostorije stadiona gde su ga, pored Belivuka i Miljkovića, Srđan Lalić, Miloš Budimir, okrivljeni saradnik Bojan Hrvatin, Dejan Tešić i Senad Rešović naizmenično ispitivali i tukli zahtevajući da kaže ko ga je poslao da ih prati. Uzeli su mu kriptovani telefon sa instaliranom aplikacijom „Skaj“ i prinudili ga da im da šifru za otključavanje.

Nikola Mitić Foot:Nestali Srbija

Belivuk: „Reci ko te poslao, pričaj odmah, ubiću te, pričaj ko te poslao“, rekao je Belivuk Mitiću.

Mitić: „Kako misliš ko me…“ (čuje se udaranje u pozadini)

Belivuk: Ko te poslao mamu ti j***em kur***u, izgovori ime, izgovori ime ubiću te.

Mitić: „Laza, brate“

Belivuk: „Koji Laza?“ (u pozadini se čuje udaranje)

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Mitić: Vukićević.

Belivuk (u glasovnoj poruci): Evo, sad otključava telefon, Laza ga poslao da nas ubije, j***em li mu mamu. (u pozadini se ponovo čuje udaranje).

U optužnici u koju je portal „Nova.rs“ imala uvid nalazi se u jedna fotografija Mitića iz te prostorije, na kojoj se vidi kako on sedi na ugaonoj garnituri, dok su drugi okrivljeni oko njega.

I Bojan Hrvatin, koji je odlučio da tužilaštvu ispriča sve što zna o zločinima, govorio je o ovom događaju, rekavši da je Miljković tada gledao koga sve Mitić ima u kontaktima, a kada je utvrdio da je među njima i Vukićević, poslao mu je poruku. U tom razgovoru Miljković mu „zamera“ što je stao na stranu Aleksandra Šarca (kasnije ubijen), na šta mu je Vukićević odgovorio da on nije ni sa kim, da je sam. Vukićević je pitao za Mitića i Miljković mu je rekao da će biti pušten. To se ipak nije dogodilo.

Marko Miljković i Veljko Belivuk, Velja Nevolja
Marko Miljković i Veljko Belivuk Foto: Printscreen/Tv Pink

Mitićev telefon su Vladimir Grek i Aleksa Stošić potom odneli do Pupinovog mosta i bacili ga u Dunav. Njihovi šefovi, Belivuk i Miljković, zamerali su im kasnije jer telefon nisu isključili, što će se kasnije pokazati kao velika greška, imajući u vidu da su njegov signal uhvatile sve bazne stanice. Mitićev automobil su odvezli najpre na Košutnjak, obrisali ga i potom ostavili u Ulici Pere Velimirovića, gde je pronađeno 1. aprila 2021. godine.

Pošto su Mitića odveli u Ritopek, Belivuk i Miljković su ostali na stadionu jer su strahovali da im je neko za petama, budući da su Mitića oteli nasred ulice. Osim toga, želeli su da se uvere da će prostorije Partizana biti detaljno očišćene – Nikola Spasojević je doneo farbu kojom su okrečili prostorije u kojima je boravio Mitić. Prebrisali su sve prostorije sonom kiseinom, a zatim su krevet sa jastucima, na kojima je sedeo Mitić, isekli i bacili na deponiju.

Zadatak Srđana Lalića, takozvanog IT stručnjaka klana, bio je da obriše snimke svih sigurnosnih kamera na kojima se vidi Mitić.

„Brate, morali smo na stadion, oteli smo ga na sred ulice, pred ljudima, svedoci, svi su nas videli al to je nebitno. Kako se zove, čekamo da dođu ostali da ga voze, mi ćemo da čekamo uviđaj, reći ćemo da nemamo pojma ništa, a voziće ga Bari (Srđan Lalić prim. aut) i još jedan momak“, poslao je Miljković Belivuku, na šta mu je ovaj odgovorio: „Čekaj brate da nađemo gde ćemo sa njim, prijaviće nas ovi ovamo, digli smo ga pred pet ljudi, pred pet ljudi smo ga kidnapovali na sred ulice, svojim kolima, blindama našim, znači sad će da ulete ovde. Hoću da ga maknem odavde pa ćemo onda sve, kakav Laza, kakvi bakrači, pašćemo za otmicu je**te. Čim da Lazu, javljamo vam brate, pa neka ga deru, nek ide neko od ovih ćopavih ako ima“.

Srdjan Lalic Veljko Belivuk Velja Nevolja
Veljko Belivuk Velja Nevolja i Srđan Lalić Foto:MUP Srbije

Kako se može videti iz optužnice, motiv za ubistvo Nikole Mitića bio je taj što ih je on, po sopstvenom priznanju, pratio po nalogu Lazara Vukićevića. Sa druge strane, Belivuk i Miljković su mislili da je Mitić osoba koju je poslao Aleksandar Šarac. Podsećanja radi, Aleksandar Šarac je ubijen oktobra 2020. godine u garaži Tržnog centra Ušće na Novom Beogradu.

Bonus video: Belivuk i Miljković pokušali da preotmu hotel u Balkanskoj ulici

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare