Foto: kpu.edu.rs

Kriminalističko policijski univerzitet objavio je vest da je njihov student Dušan Stanković dobio prvu nagradu na drugom međunarodnom takmičenju mladih kriminologa za najbolji naučni rad u oblasti kriminologije.

Na ponos studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja Kriminalističko-policijskog univerziteta, naš nekadašnji student Dušan Stanković osvojio je prvu nagradu na „Drugom međunarodnom takmičenju za najbolji naučni rad u oblasti kriminologije napisan od strane mladih kriminologa“. Konkurs takmičenja raspisao je Institut za pravne studije Poljske akademije nauka, a pravo učešća imali su mladi kriminolozi iz više od 25 zemalja Centralne i Istočne Evrope.

Naime, Dušan je na ovom međunarodnom takmičenju aplicirao sa radom “Crime and Environment: Analysis of Facilities as Crime Risk Factors in Niš, Serbia”. Konkurencija je bila velika, a ocenjivanje strogo. Radove koji su priloženi na ovogodišnjem takmičenju ocenjivao je ugledni međunarodni žiri, koji su činili eminentni stručnjaci i stručnjakinje u oblasti kriminologije: Irena Rzeplińska (predsednica žirija; predsednica Uređivačkog odbora naučnog časopisa “Archives of Criminology”), Beata Gruszczyńska (University of Warsaw), Éva Inzelt (Eötvös Loránd University), Witold Klaus (Institute of Law Studies PAS; glavni urednik naučnog časopisa “Archives of Criminology”), Krzysztof Krajewski (Jagiellonian University in Krakow), Helmut Kury (University of Freiburg), John Pratt (Victoria University of Wellington), Miroslav Scheinost (Institute of Criminology and Social Prevention) i Aleš Završnik (University of Ljubljana).

Inače, Dušan Stanković je pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova, zaposlen je kao policajac u Policijskoj upravi u Nišu. Akademske 2011/12. godine upisao je, a potom i završio Kriminalističko-policijsku akademiju. Master studije prava je završio na Pravnom fakultetu Univerziteta u Nišu. Objavio je nekoliko naučnih radova, i planira upis doktorskih studija. Član je Evropskog kriminološkog društva, Viktimološkog društva Srbije i Kriminološke sekcije Srbije.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar