Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Petogodišnje dete je, pošto je bila otključana kapija, samo izašlo iz vrtića kuršumlijske Predškolske ustanove „Sunce“ i tek nakon kilometar i po je pronađeno i to slučajno.

Ono je ušlo u prodavnicu, te se tako saznalo da se izgubilo. U tom momentu u Predškolskom, gde radi i majka deteta, niko nije primetio da ga nema!

Prema našim saznanjima bilo je oko deset časova i dete je iz vrtića krenulo ka naselju Marković, prometnom i magistralnom ulicom. Stiglo je do prodavnice i tu pitalo prvo građane koji su čekali da uđu u prodavnicu gde joj je mama. Onda je obaveštena prodavačica. Svi su mislili da je iz ovog naselja, te su počeli da zovu sve komšije.

Na sreću, kako kažu svedoci, dete koje nepunih pet – četiri i po godine, nije paničilo, lepo je i pametno odgovarala na sva pitanja. Na kraju kako nisu znali čije je, prodavčica je poozvala koleginicu iz druge prodavnice i došla je jedna njena mušterija, koja je preuzela dete.

Žena iz tog naselja odvela je dete kući, a njena ćerka je pozvala PU „Sunce“. Okolnosti su htele da se javi baš majka izgubljenog deteta, koja je u neverici prvo negirala, a posle par minuta pozvala i očajno rekla da je to njeno dete.

– Da, ja sam je dovela kod mene, a moja ćerka je zvala vrtić. Bila je tu pola sata. Dete je vrlo pametno, smireno, nije paničila, već je lepo odgovarala na pitanja – potvrdila nam je žena koja je izgubljeno dete dovela svojoj kući.

Pročitajte još:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar