Osnovna škola Đura Jakšić u Perlezu Foto: Nova.rs

Sanja Stanojković, majka učenice sedmog razreda Osnovne škole "Đura Jakšić" u Perlezu, podnela je dve krivične prijave protiv direktorke škole Mirjane Sekulić zbog zlostavljanja i mučenja njene ćerke.

Kako za Nova.rs objašnjava Stanojković, njeno dete se našlo na meti direktorke, nakon što se požalila na viber grupi zbog grejanja u školi.

„Dan kasnije je došla na čas kod moje ćerke. Pitala je decu da li su radijatori topli, a oni su sve potvrdili. Onda je pozvala moju ćerku da ustane i da dođe do radijatora da vidi koliko je topao. Dete je ustalo, pipnulo i reklo da je vruć. Direktorka je rekla: „Ne, ne, dođi ovamo!“. Uzela je ćerkinu ruku i stavila na radijator i rekla: „držaćemo ruku pet minuta da vidiš koliko je vruć“. Moje dete nije izdržalo tih pet minuta, već je istrglo ruku, pa ju je direktorka upitala zašto onda govori kući da je hladno kada su radijatori vrući“, objašnjava naša sagovornica.

Dete je, kako dodaje, došlo kući plačući zbog čega se odmah obratila inspekciji koja je čitavu stvar prepustila školskom odboru, a koji je odlučio da direktorka nije ništa loše uradila.

A onda se 8. marta ponovo dogodio incident.

„Direktorka je zaboravila telefon u učionici mog deteta. Jedna učenica je okrenula telefon, kako bi videla čiji je, i prepoznala je da je od direktorke. Tad se i ona pojavila i pitala ko je dirao njen telefon, a potom, kad su deca rekli ko je dirao, ona je upitala da li još neko ima telefon. Ćerka se javila i rekla da je ponela telefon, jer mora da se javi majci nakon časa. Direktorka je tražila da se otključa telefon i da joj upiše šifru na papir, a onda je ušla da čita poruke sa mnom i s još nekoliko drugarica, tražila da vidi šta objavljuje na društvenim mrežama i gledala fotografije iz galerije. Onda joj se obratila i rekla da mora da joj oduzme telefon, kako bi proverila da nije prebacila neke podatke“.

Jedan učenik, kaže Sanja, joj je potom rekao da ona nije mogla da prebaci ništa, jer nema ni šifru od direktorkinog telefona.

„Direktorka je uzela šifru i telefon i izašla iz učionice. Moje dete je na sledećem času pitalo nastavnika da izađe, a onda je otišla do razredne i pozvala me je uznemireno i plačući mi je rekla šta se dogodilo. Rekla sam joj da se vrati na čas, a ja, kad sam otišla u školu, direktorka me je dočekala s osmehom i pitala me je u čemu je problem. Ispričala mi je šta se dogodilo, a potom dodala: ‘Ja sam telefon proverila, čist je’, možete ga uzeti nazad. Odbila sam to i tražila da mi napismeno objasni zašto je mom detetu uzela telefon i preturala po njemu. Ujutru sam otišla u policiju gde sam dala izjavu“.

Zastupnik porodice Stanojković, advokat Aleksandar Olenik, kaže za Nova.rs da je prva prijava, za to što je detetu držala ruke na radijatoru, odbačena, ali da su uložili prigovor Višem tužilaštvu jer su u međuvremenu uradili i veštačenje povreda deteta. Podneta je i druga prijava za oduzimanje telefona, ali je u međuvremenu i direktorka prijavila Sanju zbog pisanja na društvenim mrežama, kako bi izvršili pritisak da povuče prijave.

Aleksandar Olenik Foto: Medija centar Beograd

„Policija je Sanju i mene saslušala, što smo doživeli kao vid pritiska na nju, jer je direktorka škole istaknuta članica SNS u Perlezu. Pored toga, ova dva napada su samo kap koja je prelila čašu, jer se direktorka tako ponaša i prema drugoj deci, pogotovu u odeljenju gde ide i Sanjino dete. Tužilaštvo je pokušalo da ispitivanjem Sanje je uplaši, umesto da zaštite decu. Jednostavno, istaknuti član SNS zloupotrebljava tužilaštvo, tako što poziva policiju da po njihovom nalog ispituje Sanju, kako bi izvršili pritisak i uplašili je. Policija je uradila sve što je do nje, ali je u Zrenjaninu, kome pripada Perlez, problem tužilaštvo. Našli su za shodno da urade obrnutu stvar, da narede policiji da se sasluša Sanja, a ne direktorka“, kaže Olenik.

Portal Nova.rs pokušao je da stupi u kontakt s direktorkom škole, ali niko nije odgovarao ni na telefonske pozive, ni na pitanja poslata elektronskom poštom.

BONUS VIDEO: Uhapšen mladić koji je izbo ženu u Melencima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (11)