Direktor „Namenske“ sestri poginulog: Marš u pi*** materinu!

Hronika 11. jun. 202013:51 > 12. jun. 2020 19:1939 komentara
Podeli:
Radoš Milovanović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Radoš Milovanović, direktor fabrike "Milan Blagojević-Namenska" iz Lučana, kome se sudi za pogibiju dvojice radnika, danas je uoči otvaranja glavnog pretresa u Osnovnom sudu u Ivanjici, ponovo izazvao incident u hodniku, kada je oposovao Mirjanu Milivojević, sestru stradalog Milomira Milivojevića.

Kako javlja reporter Nova. rs sa lica mesta, Milovanovićevu psovku „Mrš u pi*** materinu“ upućenu sestri stradalog radnika, čula je i njena majka Nela.

Milovan Milivojević, otac stradalog,  u tom trenutku nije bio u zgradi suda, a kada je čuo šta se dogodilo, vidno uznemiren ušao je u hodnik ispred sudnice i obratio se bahatom Milovanoviću rekavši mu da ne sme tako da se obraća njegovoj porodici.

Milivojević je potom ušao u sudnicu tražeći od postupajućeg sudije da ga zaštiti.

Milovan Milivojević, Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Sudija, molim Vas. Došao sam ovde s teškom mukom. Jedno dete sam sahranio. Dokle da mi ova seda glava tera u materinu živo dete. Prošli put je on Vama pisao dopis da smo mi njega vređali, a nismo, nego je on nas“, rekao je uplakani Milivojević, grcajući u suzama.

Pročitajte još:

Optuženi direktor je potom negirao da je bilo koga opsovao, tvrdeći da on ni ne zna ko je Milivojevićeva ćerka. On je na prethodnom ročištu optužio ožalošćenu porodicu da je njemu dobacivala i vređala ga, što su oni kategorički negirali.

Suđenje optuženima za nesreću u fabrici u kojoj su 14. jula 2017. godine poginuli radnici Milomir Milivojević i Milojko Ignjatović, trebalo je da bude održano 03. aprila, ali je zbog epidemije koronavirusa odloženo za danas.

Na početku suđenja odbrana optuženih tražila je da se nakon saslušanja Tome Stojića pretres prekine, zbog kako su rekli, otežanog održavanja procesa i zbog činjenice da su optuženi ugrožena kategorija, misleći time na pandemiju koronavirusa. Milovan Milivojević usprotivio se tome i rekao je i on ugrožena kategorija, kao i da odbrana optuženih samo želi da odugovlači proces.

“Dve godine je bilo potrebno da se podigne optužnica. Ne želim odlaganja. Nek umrem ovde i sin mi je mrtav”, rekao je Milovan Milovojević.

Komentari

Vaš komentar