Foto: printscreen/ ministarstvo odbrane

Komandir policijske ispostave u Lučanima Gojko Bukvić podneo je krivičnu prijavu protiv Radoša Milovanovića, direktora firme Milan Blagojević - Namenska, koji se nalazi u samoizolaciji zbog kontakta sa osobom zaraženom koronavirusom. Kako se navodi u prijavi, Milovanović je u trenutku kada ga je policija telefonski proveravala pretio Bukviću da će “napasti njegov život i telo”, govorio da mu je izolacija nameštena, te da će “nekom, kad sve ovo prođe, biti skinuta glava”.

Radošu Milovanoviću, direktoru Namenske, naloženo je da bude u kućnoj izolaciji, nakon što je danima dolazio u fabriku, uprkos kontaktu koji je imao sa osobom koja je pozitivna na covid-19. Iako je, prema našim saznanjima, od njega više puta zatraženo da bude u samoizolaciji, na kraju je uz prinudne mere nateran da sedi u svom stanu.

Kako se navodi u krivičnoj prijavi koja je podneta protiv direktora Namenske, 28. marta policijski službenici iz Lučana obavljali su telefonske razgovore sa osobama kojima je određena samoizolacija u okolnostima epidemije koronavirusa, a radi provera da li poštuju naloženu meru. Prilikom razgovora preko spikerfona, Milovanović se ponašao “drsko i uvredljivo”, upućujući uvrede i pretnje na račun Gojka Bukvića.

„On je između ostalog rekao da mu je sve u vezi sa samoizolacijom namešteno od strane gluperdosa glavonje i da će, kada sve to prođe, nekome biti skinuta glava“, piše u krivičnoj prijavi.

Foto: Printskrin

Policajci su nakon toga sačinili službenu belešku o proveri poštovanja samoizolacije, u kojoj je navedeno i na koje je sve načine Milovanović pretio Bukviću.

Krivična prijava zbog ugrožavanja sigurnosti podneta je Osnovnom javnom tužilaštvu u Čačku – Odeljenje Ivanjica, a celu priču za Nova.rs potvrđuje i Strahinja Stojković, advokat Gojka Bukvića.

„Milovanović je svašta rekao preko telefona i to je ušlo i u službenu belešku. Videćemo da li će Tužilaštvo u Čačku odlučiti da deluje po ovoj prijavi. To može da se dogodi kada prođe epidemija, a može i sada, jer Tužilaštvo radi i dalje. Nema nikakvih prepreka da postupak pokrene, ako nađe za shodno“, kaže Stojković.

Inače, Milovanović je u prošli petak doneo odluku da na dve nedelje zatvori fabriku, zbog, kako je rečeno, sveukupne situacije sa koronavirusom. Kako nam je tada potvrdila portparolka Namenske Milka Jovanović Božić, u samoizolaciji je u tom trenutku bilo 12 zaposlenih, a na posao je do tada dolazilo više 800 radnika.

„Oni su nam javili da imaju simptome, da kašlju, da im nije dobro… Neki od njih bili su i na putu“, rekla je Božić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram