Živojin Đurić Fotoips.ac.rs

Žena M. M. iz Mirijeva podnela je krivičnu prijavu protiv Živojina Đurića, direktora Instituta za političke studije u Beogradu i njegove koleginice Smiljane Paunović koji su, prema njenim rečima, sprovodili mobing nad njom - on seksulani, a ona psihički. Nakon što je podnela prijavu, M. M. je, kako tvrdi za naš portal, dobila otkaz.

U skladu sa navedenim tvrdnjama, A. M., osoba bliska istrazi ovog slučaja, našem portalu dala je prijavu koju možete pročitati u priloženom:

„Živojin Đurić je bukvalno uzurpirao ceo Institut za političke studije. Radi na toj poziciji već 32 godine, a on ima oko 70. Uvek je bio jedini na konkursu za to mesto, iako je to mimo svih pravila. Kada je reč o M. M., nju je mobingovao, seksualno uznemiravao, potom joj je, kada nije želela da prihvati njegove ponude, dao otkaz“, kaže naš sagovornik.

Dodaje da je M. M. radila na Institutu dve godine i da je jedina koja je redovno dolazila na posao za vreme pandemije, jer je direktor to tražio, dok su svi ostali radili od kuće.

„On bira isključivo mlade i atraktivne devojke za posao svojih pomoćnica i on im propisuje platu. Onda počne da ucenjuje. Gurao joj je prst u pantalone, nudio da sve može da reši, ali da odu na vikend van Beograda, potom je mazio po nozi, po ramenima… Ona je bila jedina kojoj je bilo naloženo da dolazi na posao za vreme vanrednog stanja, dok su svi ostali radili od kuće“, priča A. M.

Đurić Živojin, Djurić Živojin, zlostavljanje, krivična prijava
Foto: Privatna arhiva

Prema rečima našeg sagovornika, Đurić je uporan u namerama da joj se približi, ali ga ona uporno odbija. U trenutku kada se sve dešava, M. M. oba roditelja boluju od kancera.

„Za njihovo lečenje ona je podigla kredit, a Đurić kada je za to saznao počeo je da joj preti svojim vezama u bankama. Govorio joj je da nikada neće uspetio da vrati kredit, da ima veze u bankama, te da neće imati čime da ih leči. Čak joj je jednom prilikom zapretio „da je neće biti““, kaže A. M.

Navodi da je M. M. trpela psihičko nasilje od Smiljane Paunović koja je vikala na nju, a onda bi tu nastupio direktor sa predlogom da joj reši problem.

„Iako joj je bilo obećano da će da dobije stalan posao, davani su joj ugovori na dva ili tri meseca. U međuvremenu, M. M. se razboljeva od tortute koju je trpela na poslu, što možete videti u njenom lekarskom izveštaju. Potom, dobija otkaz, a na njeno mesto direktor dovodi drugu osobu koja je prijavljena na tom radnom mestu još dok je M. M. bila u radnom odnosu“, kaže naš sagovornik.

Đurić Živojin, Djurić Živojin, zlostavljanje, krivična prijava
Lekarski nalaz, Foto: Privatna arhiva

Ovim povodom, kontaktirali smo Prvo osnovno javno tužilaštvo koje je nadležno za ovaj slučaj, sa pitanjem dokle se stiglo sa ovim postupkom, ali nismo dobili odgovor.

Pored toga, redakcija Nova.rs je pokušala da stupi u kontakt sa Živojinom Đurićem putem Instituta za političke studije, GDE nam je rečeno da pošaljemo mejl sa pitanjima. Ogovore na ista nismo dobili do objavljivanja teksta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar