Milutin Jeličić Jutka. Foto: N1

Milutin Jeličić Jutka, bivši predsednik opštine Brus, pušten je iz pritvora u Kraljevu. Kako su nam rekli u Specijalnim tužilaštvu u Kraljevu, Jutka je pušten u toku jučerašnjeg dana. Njegov bivši pomoćnik, Miloš Azdejković i dalje je u pritvoru.

Pred tužilaštvom u Kraljevu, u toku je postupak istrage protiv Milutina Jeličića zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja. Kako se nam rekli, u toku je postupak dokaznih radnji protiv Azdejković Miloša zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja u pomaganju i krivično delo trgovina uticajem.

Foto: Printscreen/YouTube/Insajder Video

„Osumnjičenima je određen pritvor u trajanju do 30 dana, rešenjem Višeg suda u Kraljevu, Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, a koji je produžen rešenjem od 25. maja. Protiv osumnjičenih pritvor je određen na osnovu Zakonika o krivičnom postupku, jer su postojale osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati postupak uticanjem na svedoke“, kažu iz tužilaštva.

Iz tužilaštva kažu da je su u postupku istrage ispitani su svi svedoci i to 26 svedoka iz rešenja o određivanju pritvora, tako da je prestao razlog zbog kog je pritvor određen, te je osumnjičenom Milutinu Jeličiću ukinut pritvor u četvrtak 3. juna.

„Osumnjičeni Miloš Azdejković se još uvek nalazi u pritvoru, jer u postupku dokaznih radnji nisu ispitana još dva svedoka navedena u rešenju o određivanju pritvora, a koji će se ispitati u narednom periodu“, navode iz tužilaštva.

Kako su rekli, postupak istrage i dokaznih radnji je u toku i još uvek se prikupljaju dokazi, tako da će se tek nakon završene istrage doneti odluka da li će biti podignuta optužnica, za koje krivično delo i ko će njom biti obuhvaćen.

Bivši predsednik opštine Brus Milutin Jeličić Jutka, priveden je krajem aprila zbog sumnje da je zloupotrebio položaj u vezi sa postavljanjem privremenih objekata na Kopaoniku.

On se sumnjiči da je kao predsednik Opštinskog veća, bez odluke članova većine, doneo zaključak kojim se dozvoljava postavljanje sedam privremenih objekata na Kopaoniku, iako takva odluka nije u nadležnosti ovog organa.

Na osnovu toga je vlasnicima tih objekata omogućeno priključenje na komunalnu infrastrukturu. Među njima je i poznati objekat na Pančićevom vrhu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare