Tužilaštvo saslušava devet svedoka u slučaju Hrkalović

Hronika 15. okt. 202123:49
Podeli:
Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Advokati Dijane Hrkalović napustili su nešto posle 23 sata Tužilaštvo za organizovani kriminal, gde je ona večeras saslušana, potvrdivši da je tužilac predložio pritvor da ne bi uticala na svedoke, o čemu će se odlučiti tokom noći. U pitanju je devet policajaca, kako Nova.rs nezvanično saznaje.

„Tužilac je stavio predlog po tački 2, da ne bi uticala na svedoke. To nije normalno i stvarno nema smisla, jer su svi do jednog policajci, “ kazali su.

Kako nezvanično saznajemo, u pitanju je devet svedoka koji čekaju da budu saslušani. Zasad nije poznato o kojim policajcima je reč, ali je izvesno da se trenutno nalaze u službi.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Podsetimo, Hrkalović je uhapšena danas oko 17 sati, nakon što je po pozivu došla u Sektor unutrašnje kontrole u MUP. Ona je najpre u pratnji policije sprovedena u svoj stan gde je obavljen pretres, a potom je prebačena u Tužilaštvo za organizovani kriminal u Ustaničkoj ulici gde je saslušana pred tužiocem i u prisustvu trojice svojih advokata: Nenada Tasića, Seada Spahovića i Ahmeda Delimeđca.

Mediji su preneli da je razlog njenog hapšenja navodno, pokretanje istrage u vezi sa prikrivanjem tragova i dokaza u slučaju ubistva karatiste Vlastimira Milošević, koji je izrešetan na tramvajskim šinama u Ulici 27. marta u januaru 2019. Za to ubistvo najpre je uhapšen i osumnjičen Veljko Belivuk, ali je do kraja istrage, zbog nedostatka dokaza optužen samo za pomaganje, da bi nakon suđenja volšebno bio i oslobođen.

Belivuku se u tom postupku sudilo sa Markom Miljkovićem, inače kumom ubijenog karatiste, ali je i on oslobođen krivice. Iako se još ada glasno gov orilo da je upravo Hrklaović uticala na policijsku istragu koja je rezultirala njihovim oslobađanjem, državi je, iz nekog, razloga trebalo skoro pet godina da se time pozabavi.

 

 

Bonus video – Borović: A šta je sa predmetima Hrkalović, Kokeza i Prisluškivanje?

 

****

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar