Dijana Hrkalović Foto:BETAPHOTO/MILOS MISKOV

U Tužilaštvu za organizovani kriminal završeno je saslušanje bivše državne sekretarke Dijane Hrkalović, a kako saznajemo, zatraženo je od suda da joj se odredi pritvor zbog sumnje da je počinila delo trgovina uticajem. Hrkalović se terti da je uticala na jednog policijskog službenika, a prema našim nezvaničnim saznajima, tužilaštvo misli na bivšeg načelnika Službe za istražne metode Dejana Milenkovića, koji je istovremeno osumnjičen za zloupotrebu položaja u istom postupku.

Novinarima ispred zgrade Tužilaštva u Ustaničkoj ulici obratio se njen advokat koji je rekao da bi u narednim minutima trebalo da bude poznata odluka sudije za prethodni postupak o tome da li će Hrkalović biti određen pritvor.

„Krivična prijava je štura u njoj se ne navodi ništa konkretno, posebno ne sve ono o čemu se poslednjih dana po medijima spekuliše kada je u pitanju moja branjenica. Prijava nema veze ni sa Jovanjicom ni sa prisluškivanjem predsednika, a Hrkalović je sve navode negirala“, kazao je za Nova.rs njen branilac, advokat Nenad Tasić.

Hrkalović je podsetimo, uhapšena danas oko 17 sati, nakon što je po pozivu došla u Sektor unutrašnje kontrole u MUP. Ona je najpre u pratnji policije sprovedena u svoj stan gde je obavljen pretres, a potom je prebačena u Tužilaštvo za organizovani kriminal u Ustaničkoj ulici gde je saslušana pred tužiocem i u prisustvu trojice svojih advokata: Nenada Tasića, Seada Spahovića i Ahmeda Delimeđca.

Pročitajte još:

Mediji su preneli da je razlog njenog hapšenja navodno, pokretanje istrage u vezi sa prikrivanjem tragova i dokaza u slučaju ubistva karatiste Vlastimira Milošević, koji je izrešetan na tramvajskim šinama u Ulici 27. marta u januaru 2019.  Za to ubistvo najpre je uhapšen i osumnjičen Veljko Belivuk, ali je do kraja istrage, zbog nedostatka dokaza optužen samo za pomaganje, da bi nakon suđenja volšebno bio i oslobođen.

Belivuku se u tom postupku sudilo sa Markom Miljkovićem, inače kumom ubijenog  karatiste, ali je i on oslobođen krivice. Iako se još ada glasno gov orilo da je upravo Hrklaović uticala na policijsku istragu koja je rezultirala njihovim oslobađanjem, državi je, iz nekog, razloga trebalo skoro pet godina da se time pozabavi.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare