Marko Maćić Foto: Printscreen/Facebook/POŽEGA - OGLASNA TABLA

Marko Maćić, direktor Sportsko-kulturnog centra u Požegi, priveden je u utorak uveče nakon što ga je supruga optužila da ju je u porodičnoj kući silovao. Maćić je odmah saslušan povodom optužbi, ali i pušten na slobodu, a portal Nova.rs otkriva detalje krivične prijave podnete protiv funkcionera SNS.

Prema nezvaničnim saznanjima Nove, osumnjičenog je prijavila supruga.

“Istakla je da je tog dana Maćić, navodno pod dejstvom alkohola i opijata, došao u njenu sobu i krenuo da je dodiruje. Ona je potom otišla u drugu sobu, i tada se navodno desio napad”, kaže izvor i dodaje:

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

“Ispričala je da su mu oči bile krvave”, dodaje izvor.

Kako navodi, žena je ispričala i da je supruga videla ispred kuće sa jednom osobom i da je delovalo kao da konzumiraju opijate.

Pročitajte još:

Nije poznato zbog čega je Maćić nakon saslušanja pušten na slobodu, iako je reč o teško krivičnom delu.

Podsetimo, za ceo slučaj saznalo se nakon što je Inicijativa za Požegu saopštila da je Maćić priveden.

„Kao osumnjičenom za krivično delo iz stava 194. Krivičnog zakonika izrečena mu je mera zabrane kontaktiranja, koju je Maćić prekršio. Zbog toga je uhapšen, a u trenutku hapšenja bio je pozitivan na kokain i alkohol (1,17 promila), što je potvrđeno laboratorijskim uzorkovanjem krvi, nakon hapšenja“, piše u saopštenju Inicijative za Požegu.

Oni su dodali i da su zbog toga zatražili da bude razrešen funkcije.

„Obaveza Inicijative za Požegu jeste da se stara o javnom interesu. Iz razloga što je Maćić javni funkcioner, smatramo apsoluutno nedoličnim da se jedna takva ličnost nalazi na mestu direktora javne ustanove i zahtevamo hitno razrešenje s ajavne funkcije. Osoba koja bi trebalo da bude primer mladima (podsećamo da je na čelu ustanove u sklopu koje je nekada radila i Kancelarija za mlade), Maćić ne može i ne sme da bude neko ko dovodi sebe u stanje smanjene uračunljivosti opojnim supstancama, koja u alkoholisanom i drogiranom stanju upravlja motornim vozilom i koja je povrtanik u porodičnom nasilju“, kažu u saopšttenju.

BONUS VIDEO: Napad na radnicu teretane

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar