Marko Macić Foto: Youtube/TV Požega

Inicijativa za Požegu saopštila je da je sinoć uhapšen direktor Sportsko-kulturnog centra Požega Marko Maćić, inače član Srpske napredne stranke. On je već krivično-pravno procesuiran za nasilje u porodici, a sad je protiv njega podneta krivična prijava zbog silovanja. Kako saznaje Nova.rs, Maćić je pušten na slobodu.

„On je pušten na slobodu“, rekao je dežurni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Užicu Veljko Lazić.

Prema njegovim rečima, osumnjičeni je nakon prijave odveden u policiju, a nakon što ga je supruga prijavila za silovanje i nasilje.

„Raspoložem podacima da oni žive u istoj kući. U toku je prikupljanje svih dokaza i činjenica. Svoj sud će dati veštaci, a žena treba da se pošalje na medicinski pregled. Kada sve informacije budemo prikupili na tome ćemo bazirati odluku da li će i kako biti procesuiran“, rekao je za Nova.rs Lazić.

Podsetimo, za ceo slučaj saznalo se nakon što je Inicijativa za Požegu obavestila javnost o privođenju.

„Kao osumnjičenom za krivično delo iz stava 194. Krivičnog zakonika izrečena mu je mera zabrane kontaktiranja, koju je Maćić prekršio. Zbog toga je uhapšen, a u trenutku hapšenja bio je pozitivan na kokain i alkohol (1,17 promila), što je potvrđeno laboratorijskim uzorkovanjem krvi, nakon hapšenja“, piše u saopštenju Inicijative za Požegu.

BONUS VIDEO: Milica Dabović u Survivoru pričala o nasilju koje je pretrpela od bivšeg partnera

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar