Hapšenje Foto:Tanjug/AP Photo/Oliver de Ros

Inicijativa za Požegu nezvanično saznaje da je sinoć uhapšen direktor Sportsko-kulturnog centra Požega Marko Maćić, inače član Srpske napredne stranke. On je već krivično-pravno procesuiran za nasilje u porodici, a sad je protiv njega podneta krivična prijava zbog silovanja.

„Kao osumnjičenom za krivično delo iz stava 194. Krivičnog zakonika izrečena mu je mera zabrane kontaktiranja, koju je Maćić prekršio. Zbog toga je uhapšen, a u trenutku hapšenja bio je pozitivan na kokain i alkohol (1,17 promila), što je potvrđeno laboratorijskim uzorkovanjem krvi, nakon hapšenja“, piše u saopštenju Inicijative za Požegu.

Zbog svega navedenog pomenuta inicijativa traži Maćićevo razrešenje sa javne funkcije.

„Obaveza Inicijative za Požegu jeste da se stara o javnom interesu. Iz razloga što je Maćić javni funkcioner, smatramo apsoluutno nedoličnim da se jedna takva ličnost nalazi na mestu direktora javne ustanove i zahtevamo hitno razrešenje s ajavne funkcije. Osoba koja bi trebalo da bude primer mladima (podsećamo da je na čelu ustanove u sklopu koje je nekada radila i Kancelarija za mlade), Maćić ne može i ne sme da bude neko ko dovodi sebe u stanje smanjene uračunljivosti opojnim supstancama, koja u alkoholisanom i drogiranom stanju upravlja motornim vozilom i koja je povrtanik u porodičnom nasilju“, kažu u saopšttenju.

Apeluju i na institucije, pre svega policiju i pravosudne organe, da svoj posao obavljaju profesionalno i časno, jer u ovom slučaju kako kažu postoji ozbiljan političi uticaj iz vrha vlasti.

„Apelujemo na institucije da ne potpadaju pod uticaj političkih komesara, već da zaštite javni interes. Upućeni smo da postoji ozbiljan uticaj polititičkog faktora iz vrha (lokalne) naprednjačke vlasti, zbog čega policija nije svoj posao uradila valjano. Zbog toga, osim apela, takođe i upozoravamo da ćemo biti tu da pratimo celokupan proces i ne dozvolimo da se bilo koja bitna činjenica skrajne i gurne pod tepih, samo zato što je neko član Srpske napredne stranke“, zaključuju u Inicijativi za Požegu.

BONUS VIDEO: Policija upala u laboratoriju marihuane u Beloj Crkvi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar