Stefan Balić Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Nakon današnjeg ročišta u suđenju Lazaru Galiću, optuženom da je 17. jula izazvao saobraćajnu nesreću na Karaburmi zbog koje je nekoliko dana kasnije od povreda preminuo dečak Stefan Balić (9), dečakov deda Boban Balić kaže za naš portal da strahuje da bi ovo suđenje moglo trajati dugo, a teške dane bez devetogodišnjeg unuka provodi mahom pokušavajući da skrene misli koliko je to moguće, da ne bi završio na psihijatriji.

Na današnjem ročištu pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu svedočio je Mihailo Balić, Stefanov otac koji je kobnog dana zajedno sa Stefanom i drugim sinom prelazio ulicu u trenutku kada je na njih naleteo automobil, ali i Milica Zečević koja je nesreću posmatrala sa autobuskog stajališta.

Stefanov otac je prepričao trenutak tragedije, objašnjavajući da decu nikada ne drži za ruke uz sebe, već su na pola koraka iza, kako je bilo i ovog puta.

„Bio je sumrak, padala je kiša, procenio sam da je na 100 metara bio automobil koji je išao normalnom brzinom. Stigli smo do pola pešačkog prelaza, osetio sam udarac. Auto me je rotirao za 90 stepeni, izgubio sam patiku… Tada sam video da neko dete leži, znao sam da je moje. Otrčao sam i počeo da ga reanimiram“ rekao je između ostalog ostac poginulog Stefana Balića, a preneo Blic.

Redakcija Nova.rs razgovarala je sa dedom nastradalog deteta, Bobanom Balićem koji nam je rekao da je jedina odgovarajuća kazna za mladića koji je pokosio dete – doživotna robija.

Stefan Balić Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

„Moj stav je odavno poznat i zna se da sam ja samo za doživotni zatvor, što je verovatno nemoguće. Strahujem da bi sudski proces mogao da se razvuče jer, kao što vidimo, prošlo je toliko do nesreće a moj sin je tek danas otišao da da izjavu“, objašnjava za portal Nova.rs.

Nesreći čovek otkrio nam je i da dane nakon teške nesreće provodi mahom tako što pokušava da zaokupira pažnju drugim stvarima. Najteže mu je kada padne mrak, ali se protiv tuge bori aktivnostima sa drugim unukom Lukom.

„Pokušavam da se što više distanciram od svega i da što manje mislim. Odem na groblje, upalim sveću, ali onda padne noć, a mene noć ubija. Ne mogu da spavam, popijem lek za spavanje, ali opet razmišljam kako i šta… Nemoćan sam. Svaki dan idem kod sina, igram se sa Lukom i trudimo se da njega što više animiramo. Počeo je i on da igra fudbal, jeste mali, ali neka ga. Jedino mi je zadovoljstvo to što idem na treninge i gledam ga“, kaže deda nastradalog deteta.

Podsetimo, nesreća se dogodila u Ulici Marijane Gregoran, a mali Stefan je preminuo u bolnici posle nekoliko dana. Optuženi vozač Lazar Galić, koji je udario devetogodišnjeg Stefana, nakon nesreće pobegao je s lica mesta. Reč je o licu koje je ranije osuđivano za istovrsna krivična dela iz oblasti saobraćaja. Prvi osnovni sud je Galića najpre pustio da se brani sa slobode, ali je ta odluka, nakon žalbe tužilaštva, ali i protesta građana, preinačena i odredio mu pritvor.

Na prethodnim ročištima Galić je rekao da je svestan da je uništio živote porodice Balić i svoje porodice.

„Velika je tragedija, bol s kojim treba da živim, ne znam kako ću. Ja sam otac dva dečaka od 14 i šest godina. Želim da izjavim saučešće porodici, mada znam da im to sada ništa ne znači, uništen im je život. Uništio sam i njihove živote i živote moje porodice. To je jad koji me grize, da bar mogu da vratim vreme“, rekao je on. Pored toga, rekao je da se oseća krivim zbog svega što se dogodilo, ali ne i na optužbe koje je u svom predlogu naveo tužilac.

Bonus video: Blokada Ulice Marijane Gregoran na Karaburmi

 


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar