kombo marinika, palma darija kisić
Foto: Arhiva

Nakon što je javnost ostala zgrožena postupkom direktorke Centra za socijlani rad u Jagodini Biserke Jakovljević, koja je zbog javne odbrane svog šefa i predsednika skupštine tog grada Dragana Markovića Palme, javno otkrila da se na fotografijama zaplenjenim u telefonu njegovog sradnika nalaze nage slike njene maloletne ćerke, u ovaj slučaj moralo bi da se uključi Ministarstvo za rad i socijlana pitanja, odnosno ministraka Darija Kisić Tepavčević,u čijoj se nadležnosti nalaze svi socijlani centri.

Marinika Tepić
Marinika Tepić. Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Činjenica da je jedna majka stavila ispred svog deteta, interes lokalnog šerifa koji se već mesec dana bezuspešno brani u javnosti optužbi za podvođenje maloletnica, a koje je protiv njega javno izgovorila potpredsednika Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, uznemirila je javnost koja s pravom očekuje reakciju nadležnih institucija.

Pročitajte još:

Podsetimo, nakon što je Tepić juče na konferenciji za medije otkrila da je policija još prošle godine zaplenila mobilni telefon jednom od bliskih markovićevih saradnika, i u njemu pronaškla fotografije nagih maloletnica koje su istovremeno ćerke njegovih takođe bliskih saradnika, oglasila se Jakovljević, koja je Terpić optužila d akoristi njenu ličnu situaciju d abi se obračunavala sa markovićem.

Dragan Marković Palma Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Iako Tepić nije otkrila identitet nijedne maloletnice koje se nalaze na spornim fotografijama, to je pred očima celokupne javnosti, učinila majka jedne od njih, a sve u cilju odbrane svog “poslodavca” Markovića, koji je već nebrojnao puta dokazao da je spreman da na najgori mogući način zloupotrebi sve svoje saradnike, ali i pečat Grada na čijem se čelu nalazi.

Darija Kisic Tepavcevic
Darija Kisić Tepavčević Foto:TANJUG/ RADE PRELIC

Pitanje koje se odmah nametnulo, a na koje bi hitnmo morala da odgovori minsitarka Kisić jeste da li žena koja je na ovakav način javno zloupotrebila sopstveno dete, ima ikakav kredibilitet da se nalazi na mestu direktorke Centra i vodi, između ostalog, brigu o tuđoj deci.

Pročitajte još:

Nema krivičnog dela

Portal Nova.rs pokušao je danas da stupi u kontakt sa ministarkom Kisić, ali ona nije odgovarala na naše pozive. Takođe, portal Nova.rs proveravao je sa izvorima u tužilaštvu da li bi se u potezu Jakovljević, odnosno činjenici da je otkrila identitet svog deteta, moglo prepoznati neko krivično delo.

„Zasad, u  postupku majke nema krivičnog dela, ali treba ispratiti dalji razvoj situacije i videti da li će devojčica možda u nekom budućem postupku imati satatus oštećene. Takođe bi trebalo ispitati da li su se njen fotografije razmenjivale na internetu, što bi onda moralo da pokrene reakciju nadležnog tužilaštva“, kazao je naš izvor.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare