Da Marka nije snimila kamera, Srbija ne bi znala kakvog heroja ima VIDEO

Hronika 30. jul 202215:53
Podeli:
Foto: Vesna Lalic/Nova.rs, Instagram/192_rs

Marko Dragićević je u Obrenovcu naišao na scenu od koje se ledi krv u žilama, uspaničena majka pokušava da spase svoje jednogodišnje dete koje je prestalo da diše. Marko je pritrčao, uzeo dete i reanimirao ga dok dečak nije udahnuo vazduh. Spasao mu je život. Da nije naišao, ko zna kako bi se priča završila, a ovaj momak je postao heroj ne zato što se hvalio, već što je događaj snimila kamera za video-nadzor.

„Nema tu herojstva. Dečak je prestao da diše i ja sam učinio ono što bi svako. Važno je samo to da je dete sada dobro“, ovim rečima je Marko Dragićević, tihi heroj iz Obrenovca koji je reanimirao jednogodišnjeg dečaka i spasao ga smrti, odgovorio dan pitanje novinara, jer, kako je istakao, ne želi pažnju.

Na snimku se vidi kako Marko istrčava iz auta da pomogne izbezumljenoj ženi koja u rukama drži dete. Majka se sa svojom jednogodišnjom bebom vraćala od lekara u Obrenovcu, jer je mališan imao visoku temperaturu. U jednom momentu primetila je da je detetu pozlilo i da se onesvestilo.

Majka je zaustavila vozilo, uzela sina sa zadnjeg sedišta i pokušala da mu pomogne, ali uzalud. Onda je naišao Marko, istrčao iz kola, uzeo dečaka i shvatio da on više ne diše. U samo nekoliko sekundi, ovaj hrabar čovek ga munjevito spušta na zemlju, daje mu veštačko disanje i vraća ga svesti, piše Teegraf.

Pročitajte još:

"Izgleda da znam. Nikada pre nisam davao veštačko disanje. Ali, kada se to desilo, reagovao sam instinktivno. Postojala je samo jedna misao: da dečak preživi - kaže Obrenovčanin velikog srca.

Na pitanje da li se uplašio, odgovara: "Kako nisam. Imam dvojicu sinova. Nema većeg straha od tog da se ne izgubi dete", priča on.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

 

 

Komentari

Vaš komentar