Vladimir Cvijan Foto:BETAPHOTO/MILAN TIMOTIC

Bezbednosno informativna agencija dostavila je beogradskom advokatu Ivanu Niniću odgovore na pitanja o smrti Vladimira Cvijana sačenjih od šest službenih zabeleški, među kojima je i ona u kojoj se opisuje razgovorom sa bivšom suprugom Vladimira Cvijana. Belešku prenosimo u celosti:

Na adresi ()* opština () je živela sa pokojnim Vladimirom i maloletnim sinom () sve do 2014. godine, kada su iste godine, oko Vaskrsa, svi zajedno putovali u Grčku, kojom prilikom je Vladimir nakon njihovog povratka u Beograd predlagao da se presele i trajno nastane u navedenu zemlju.

U tom smislu, imenovana je odbila navedeni predlog, nakon čega je prema njenim saznanjima () poslovno otputovao u Grčku, s obzirom da je navodno ostvarivao poslovnu saradnju u vidu zajedničkog vođenja ugostiteljskog objekta sa svojim prijateljem (), na ostrvu Skijatos.

Nakon toga, imenovana je bila upoznata sa činjenicom da joj je pokojni bivši suprug dobio „biznis vizu“ koja im je omogućavala da se zajedno () odsele u SAD, gde bi nastavili zajednički život. Međutim, s obzirom da su im u tom trenutku () na taj predlog nije pristala, te je () ostala u Beogradu, dok je prema njenim saznanjima Vladimir otputovao u SAD, gde je samostalno nastavio svoj život.

Pored toga, dok je Cvijan boravio u Americi komunikaciju su ostvarivali putem elektronske pošte, preko koje joj je u jednom trenutku preneo da se nalazi na Floridi. Inače, u periodu od oktobra 2014. do februara 2015. godine, Vladimir je boravio u Beogradu kada je () ostvarivao povremene kontakte i susrete, kojom prilikom su i dogovorili da joj imenovani pošalje punomoćje (). U tom smislu, s obzirom da u naredna tri meseca Vladimir navedeno punomoćje nije dostavio, imenovana je unajmila advokata () da je zastupa ().

S tim u vezi, sudskim rešenjem pokojni Vladimir je imao obavezu (), ali to nije činio u skladu sa njihovim prethodnim zajedničkim dogovorom, s obzirom da je on u materijalnom smislu već obezbedio ().

Takođe, () u periodu od 2015. do oktobra 2017. godine, nije ostvarivala bilo kakvu komunikaciju sa Vladimirom, te joj nije bilo poznto mesto njegovog boravka. U tom smislu, u oktobru mesecu 2017. godine, () imenovanu je kontaktirala () kojom prilikom je obavestila da je Vladimir u Beogradu, kao i da bi želeo da vidi (). Nekoliko dana nakon toga, () je ostvarila lični susret sa pokojnim Cvijanom, koji joj je tom prilikom preneo da je u toku svog boravka u Americi bio nastanjen u gradu Njujorku.

Takođe, u narednom periodu održavala je povremene kontakte sa imenovanim, () kako na adresi njenog prebivališta, tako i u stanu njegovih roditelja (). Kroz komunikaciju sa Vladimirom, imenovana je saznala da isti boluje od () te da iz navdenih razloga koristi izvesne lekove. U toku navedenih susreta sa Cvijanom, isti je navodno izrazio želju da o njegovoj bolesti ona ne obavesti njegove roditelje i sestru ().

Osim toga, primetila je da je u tom periodu Vladimir vidno smršao i da je zdravstveno izgledao loše, te da je promenio imidž, kao i da je počeo da se oblači sportski, te da je pustio bradu i dužu kosu. S tim u vezi, prema njenom mišljenju () je promenio način odevanja kako ga ljudi na ulici ne bi prepoznavali.

Pored toga, imenovana je poslednji put pokojnog Vladimira videla 31.12.2017. godine, kada je isto posetio (). Nakon toga, () nije imala bilo kakva saznanja o () sve do prethodnih nekoliko dana, kada je saznala da je imenovani od 2018. godine mrtav.

U tom smislu, od pomenute su tokom prethodnih nekoliko godina, stizale samo neproverene informacije o Vladimirovom navodnom kretanju, kao i glasine da je preminuo.

S tim u vezi, tokom 2016. i 2017. godine, posredstvom društvene mreže Fejsbuk ostvarila je komunikaciju sa () koji se interesovao o Vladimirovoj sudbini, a s obzirom da je isti u toku navedenog perioda u negativnom kontekstu komentarisao () ga je zamolilada se sa time prestane, imajući u vidu da njegoe pomenute lažne vesti čita Vladimirova porodica, koja u tom periodu navodno nije imala nikakav kontakt sa njim.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

U tom smislu, posredstvom izvesnog Jutjub kanala, () je zloupotrebio navedenu prepisku između njih koja se dogodila pre nekoliko godina, na način što je čitajući njenu poruku koja se odnosi na pokojnog Vladimira, istoj promenio značenje i dodao reč „Vučić“, kojom prilikom je u negativnom kontestu zlonamerno aludirao na predsednika Republike Srbije.

Takođe, nakon pojave vesi o Cvijanovoj smrti, u medijima tokom marta 2021. godine, () je pozvala njegove roditelje u nameri da ih smiri i da im ukaže na eventualnu medijsku zloupotrebu informacija o ().

Tom prilikom, () su došli u () stan i saopštili joj da su oni bili upoznati da je njihov sin preminuo dana 5. januara 2018. godine, a da su odlučili da joj to ne saopšte kako bi zaštitili (), kao i da bi izbegli medijsku eksploataciju pomenute tragedije koja ih je zadesila.

U pogledu objavljivanja sadržaja u medijima tokom prethodnih dana, () primila je više poziva novinara, kao i Vladimirovih poznanika i prijatelja, ali nikome nije dala zvaničnu izjavu tim povodom.

Takođe, () ne raspolaže bilo kakvim saznanjima o eventualnim Cvijanovom kontaktima u periodu od oktobra 2017. godine do poslednjeg susreta s njim 31.12.2017. godine. Međutim, tokom prethodnih nekoliko dana, a posredstvom izvesne (), koja je nekada bila radno angažovana u Vladimirovoj advokatskoj kancelariji, nju je kontaktirao () i tom prilikom se raspitivao o poslovanju restorana na Skijatosu, navodeći da () Cvijana navodno ima određeni udeo u pomenutom ugostiteljskom objektu, kao i da o tome ne postoje zvaničn dokumenti.

Osim toga () eventualne uzorke Vladimirove smrti ne može ni da pretpostavi i ne želi da ih komentariše među svojim prijateljima i poznanicima.

Dva NN lica, Institut za sudsku medicinu i AKB

Pored iskaza supruge, koji ne predstavlja klasičnu izjavu poput onih policijskih, gde jedan primerak dobija svaka strana, ovakve službene zabeleške predstavljaju interpretaciju radnika BIA koji je razgovarao sa suprugom. Zbog čega je, pored druga dva NN lica otkriveno da je ovaj razgovor obavljen sa bivšom Cvijanovom suprugom, nije poznato.

* U zagradama se nalaze podaci koje je BIA sakrila pre slanja advokatu Niniću, poput adresa, imena i prezimena i slično.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare