Vladimir Cvijan i mesto gde je pronadjen les
Mesto na kome je pronađeno telo Vladimira Cvijana Foto:Dragan Mujan/Nova.rs/Medija centar Beograd

Vladimir Cvijan, bivši generalni sekretar Predsedništva Srbije za vreme mandata Borisa Tadića i nekadašnji član Srpske napredne stranke (SNS), za čiju se smrt saznalo nakon tri godine, ne prestaje da intrigira srpsku javnost. Gotovo svakodnevno javnost Srbije otvara nova pitanja o ovom slučaju, a poslednje u nizu jeste zašto je Cvijan u trenutku smrti te 2018. godine na sebi imao dve jakne.

Javnost u Srbiji je tek sredinom marta saznala da se Cvijan utopio januara 2018., što je izazvalo brojne kontroverze, s obzirom da to nigde dotad nije bilo saopšteno. Cvijan je bio istaknuti političar, koji je bio zastupljen u javnom životu Srbije, pa se tako postavlja pitanje kako je moguće da niko od njegovih saradnika, proteklih godina, nije postavio pitanje gde se on nalazi.

Pročitajte još:

Nakon što je osvanula informacija da se on utopio januara 2018. godine, zatim da je kremiran na zahtev oca, a potom i da ga mu na nadgrobnoj ploči piše samo ime, počelo je da se spekuliše šta zaista stoji iza smrti Vladimira Cvijana.

Poslednja u nizu misterija jeste i činjenica da je on pronađen utopljen u Dunavu sa dve jakne na sebi i majicom.

„Leš je na odbukciju dostavljen obučen u sledeću odeću: crna jakna na čijoj etiketi piše „Alpha industries“, ispod  koje se nalazila još jedna crna jakna (sa debelom postavom) i majicom na kratke rukave“, navodi se u odbukcionom nalazu.

Podsetimo, proteklih nedelja o smrti Vladimira Cvijana pojavljivale su se razne informacije o njegovom utapanju. Iako se do nedavno mislilo da je gotovo nemoguće sakriti smrt, slučaj poznatog političara definitivno je to demantovao. Možda još čudnije jeste i činjenica da se Cvijanova porodica nije oglasila povodom raznih navoda koji proteklih dana obitavaju u medijima.

Intervju s Cvijanom rađen preko posrednika

Inače, vest o Cvijanovoj smrti najpre se pojavila 2018. godine, ali je ona naprasno utihnula, i to, ni manje-ni više nego, kada se pojavio intervju sa njim, koji je navodno rađen „preko posrednika“.

Cvijan je iza sebe imao dugogodišnju karijeru. Od februara 2008. godine bio je savetnik Borisa Tadića, a obavljao je i dužnost generalnog sekretara Predsedništva Srbije. Predsedništvo je napustio 2010. godine, da bi potom pristupio Srpskoj naprednoj stranci. Na listi SNS-a, na parlamentarnim izborima 2012. izabran je za narodnog poslanika, da bi naredne godine napustio tu stranku.

Foto: Arhiva

Nakon istupanja iz SNS, Cvijan je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije optužio Vučića da zloupotrebljava Ustav i zakone, da namešta afere političkim protivnicima, te ga zapitao zašto se sednice Predsedništva SNS, čiji je i Cvijan član, pretvaraju u „pravljenje biltena ko će biti uhapšen“, pisao je ranije naš portal.

Pročitajte još:

Ipak, ono što se dosad zna jeste da je Cvijan nestao iz javnog života još pre sedam godina. Tačnije, nakon 2014. Cvijan je, praktično, nestao i iz političkog i iz javnog života, pa se nakon te godine više ne mogu pronaći njegove izjave u medijima.

Vest o smrti Vladimira Cvijana, odnosno o načinu na koji je preminuo, saopštilo je Više javno tužilaštvo tri godine nakon što je telo pronađeno. Ta informacija saopštena je nakon što su brojni mediji u Srbiji izrazili interesovanje o tom slučaju.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar