Foto:Vesna Lalić

Grupa migranata iz Avganistana tokom pretprošle noći pokušala je da naruši policijski čas i napusti centar u Obrenovcu, prilikom čega su nasrnuli na radnike komesarijata i demolirali objekte u kasarni. Povodom ovog incidenta oglasio se i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković, koji je pozvao tužilaštvo da oslobodi njihovog sugrađanina koji je uhapšen zbog statusa na Fejsbuku, a koji se odnosi na migrante.

U kasarni u Obrenovcu, gde su smešteni migranti iz Avganistana, Pakistana, Iraka i drugi, izbila je masovna tuča, te su morale da intervenišu  i vojska i policija. Naime, oko 50 mlađih migranata se „vandalski ponašalo“ zbog nezadovoljstva što ne mogu da napuste objekat i međusobnih svađa.

Povodom incidenta oglasio se i prvi čovek Obrenovca Miroslav Čučković.

„Tokom noći i dana grupa Avganistanaca pokušala je da naruši policijski čas i napusti centar. Nasrnuli su na radnike komesarijata i demolirali objekte u kasarni. Združenom akcijom pripadnika policije i vojske lišeno je slobode 30 lica i oni su sprovedeni u tužilastvo. Mislim da im više neće pasti na pamet ovakve akcije. Na svu muku samo nam je i ovo trebalo. Ali, proći će i ovo pa ćemo ih ispratiti onako kako dolikuje“, napisao je Čučković na svom profilu na Fejsbuku i dodao da je situacija trenutno mirna.

On se u svom obraćanju osvrnuo i hapšenje muškarca iz Obrenovca koji je priveden ranije zbog svoje objave na društvenim mrežama, u kojoj je pozivao na obračun sa migrantima.

„Pozivam tužilaštvo da oslobodi i našeg sugradjanina, koji je juče uhapsen zbog objava na Fejsbuku. Strah stanovništva je očigledno opravdan. Važno je da je danas država pokazala da Obrenovčani ne treba da brinu“, dodao je Čučković.