Čedomir Jovanović Foto:TANJUG/ DRAGAN KUJUNDŽIĆ

Lider LDP Čedomir Jovanović, koji je osumnjičen da je krajem jula napao i udario reketom Žarka Ivkovića, vlasnika Klinike za fizikalnu terapiju "Fizio centar" na Novom Beogradu, biće saslušan u prostorijama Trećeg osnovnog tužilaštva 30. oktobra, saopšteno je danas iz tog tužilaštva.

Jovanović je podsetimo, napao Ivkovića neposredno nakon što je otpušten sa Infektivne klinike, gde se lečio od komplikacija izazvanih infekcijom korona virusom. Nakon incidenta u kom je Ivković povređen, reagovala je policija, a zahtev tužioca za saslušanje odložen je jer se Jovanović pozvao na obaveznu samoizolaciju, u kojoj je trebalo da bude i u trenutku kada je izazvao incident.

Pročitajte još:

Jovanović će se pojaviti pred tužiocem 30. decembra gde će imati priliku da iznese odbranu.

Da podsetimo, Čedomir Jovanović je 18. jula na Novom Beogradu napao vlasnika Klinike za fizikalnu terapiju “Fizio centar”. Incident se dogodio oko 17 časova u ulici Milutina Milankovića broj 1, kada je lider LDP vlasniku klinike Ž.I. (41) reketom za tenis zadao više udaraca u predelu glave i tela. Jovanović je, kako su ispričali očevici, izašao iz crnog džipa i napao čoveka.

Pročitajte još:

Dejan Dubajić, pravni zastupnik “Fizio centra”, za Nova.rs je tada rekao da je njegov klijent zadobio teške telesne povrede.

U vezi tog dana, pored razloga batinanja, Jovanović bi policiji trebalo da objasni i zašto je prekršio mere izolacije i obavezni karantin, nakon što je izašao iz bolnice u kojoj je preležao tešku upalu pluća izazvanu virusom kovid 19.