Foto: Nova.rs

Čedomir Jovnaović, lider LDP, saslušan je u policiji i protiv njega je - više od mesec dana nakon incidenta koji je navodno izazvao na Novom Beogradu - podnesena prijava zbog nanošenja lakih telesnih povreda.

Kako je saopštilo Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu, Jovanović je u policiji saslušan 21. avgusta.

PROČITAJTE JOŠ...

„Čedomir Jovanovic je povodom aktuelnih događaja dana 21.08.2020. godine dao izjavu u Policijskoj stanici Novi Beograd, te je naloženo da se protiv istog Trećem osnovnom javnom tužilastvu u Beogradu podnese krivična prijava zbog krivičnog dela Laka telesna povreda iz člana 122 stav 2 u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika, kao i dve prekršajne prijave nadležnom organu povodom kršenja samoizolacije zbog prekrđaja iz oblasti Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti“, navodi se u saopštenju.

Takođe, Jovanović je prijavljen i zbog događaja od 20.07.2020. godine za prekršaj iz Zakona o javnom redu i miru, shodno prikupljenim obaveštenjima od strane policije, navodi se u saopštenju.

„Uzete su izjave od prisutnih lica i pribavljeni su video snimci. Po prijemu krivične prijave u tužilaštvu biće preduzete dokazne radnje u cilju krivičnog gonjenja osumnjičenog Jovanovića“, saopštilo je Treće osnovno tužilaštvo.

Dejan Dubajic
Foto: Privatna arhiva

Protiv Jovanovića prijavu su podneli i oštećeni Žarko Ivković i Dejan Dubajić. Podsećamo, Jovanović je 18. jula na Novom Beogradu napao vlasnika Klinike za fizikalnu terapiju “Fizio centar”.

Incident se dogodio oko 17 časova u ulici Milutina Milankovića broj 1, kada je lider LDP vlasniku klinike Ž.I. (41) reketom za tenis zadao više udaraca u predelu glave i tela. Jovanović je, kako su ispričali očevici, izašao iz crnog džipa i napao čoveka.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare