Foto: Nova.rs

Navršilo se mesec dana od serije incidenata u kojima je sudelovao lider LDP Čedomir Jovanović, a da ga policija još nije saslušala. Portparolka Trećeg osnovnog tužilaštva Maja Delić za Nova.rs kaže da se za sve ovo vreme nije odmaklo ni pedalj dalje, te da policija Jovanovića po svemu sudeći još nije ni pozvala na saslušanje.

„Još nemamo nikakvih informacija. Policija je u međuvremenu trebalo da kaže da li su svi svedoci u ovom slučaju saslušani, pa i sam Jovanović. Ne znamo ni da li su ga pozvali na razgovor. Pretpostavka je da ga nisu još saslušali, jer bi u suprotnom morali da nam dostave sva dokumenta“, poručila je Delić u razgovoru za portal Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ...

Da podsetimo, Čedomir Jovanović je 18. jula na Novom Beogradu napao vlasnika Klinike za fizikalnu terapiju „Fizio centar“. Incident se dogodio oko 17 časova u ulici Milutina Milankovića broj 1, kada je lider LDP vlasniku klinike Ž.I. (41) reketom za tenis zadao više udaraca u predelu glave i tela. Jovanović je, kako su ispričali očevici, izašao iz crnog džipa i napao čoveka.

Dejan Dubajić, pravni zastupnik „Fizio centra“, za Nova.rs je tada rekao da je njegov klijent zadobio teške telesne povrede.

U vezi tog dana, pored razloga batinanja, Jovanović bi policiji trebalo da objasni i zašto je prekršio mere izolacije i obavezni karantin, nakon što je izašao iz bolnice u kojoj je preležao tešku upalu pluća izazvanu virusom kovid 19.

Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Da stvar bude gora, samo dva dana kasnije lider LDP nasrnuo je i na pravnog zastupnika „Fizio centra“ Dejana Dubajića.

„Udario me je otvorenom šakom po licu, strgao mi je naočare i slomio, kada sam mu se obratio posle nekoliko minuta, on je bio priključen na neku spravu unutra, već je stao da se ozonira ili nešto slično da radi, izašao je ponovo, ponovo nasrnuo na mene“, objasnio je tada Dubajić, dok se Jovanović pozvao na emocije i neuračunljivost.

„Nemojte mene da pitate šta se desilo, jer ništa od toga nije bilo razumno, osim to što sam ja pozvao i u subotu policiju i jutros, kada sam čuo da mi je žena u neprilici“, rekao je Jovanović.

Dakle, da se zaključiti da je prvi poziv nakon incidenta uputio ministru policije Nebojši Stefanoviću ili nekom iz visokih struktura MUP, a zatim je Jovanović, kako je sam otkrio javnosti, pozvao predsednika Srbije lično.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Isprovocirali su me, to je moja odgovornost, i onda sam obavestio i Vučića da slučajno neko ne pomisli da dok ovaj ne kaže da to držimo sa strane. Obavestio sam ga, nekoliko puta me zvao dok sam bio u bolnici, ali tad smo prvi put razgovrali. Rekao sam mu da pusti da sve ide svojim putem, mada nije bilo ni razloga… On nije mogao da veruje, pa je pitao zašto, rekao sam mu kad je porodica u pitanju nemoj ništa da me pitaš. To je neprihvatljivo, rekao mi je, znaš šta će da ti urade, likovaće, ja sam rekao šta da radim, to je moj život“, rekao je Jovanović.

Mesec dana od tog razgovora, još se čeka da Jovanović bude saslušan.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare