Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Goran Šević, nekadašnji tehnički direktor na beogradskoj televiziji Studio B, kao i njegov kolega reporter Nebojša Đurđević, bliski su saradnici optuženog vlasnika narko-plantaže "Jovanjica" Predraga Koluvije, koji bi na predstojećem suđenju trebalo da budu saslušani kao svedoci.

Dok je Šević, prema sopstvenim tvrdnjama, koje je izneo na saslušanju pred specijalnim tužiocem, tvrdio da je bio angažovan kao konsultant za menadžment na „Jovanjici“, njegov televizijski kolega Đurđević bio je zadužen za odnose s javnošću i marketing.

Pročitajte još:

Da su obojica, međutim, imali mnogo ozbiljnije uloge i zaduženja na Koluvijinom imanju tužilaštvo je sumnjalo od početkla, posebno u slučaju Ševića. Naime, tokom istrage je utvrđeno da je on učestvovao u telefonskoj komunikaciji i razmenjivao šifrovane poruke u aplikaciji „Razgovor“ s Koluvijom i pripadnicima bezbednosnih struktura, koji su se našli na optuženičkoj klupi u slučaju „Jovanjica 2”. Njegov broj evidentiran je i u presretnutoj komunikaciji u okviru grupe „Savet za bezbednost“, koju su činili pripadnici bezbednosnih struktura iz redova BIA, MUP i VOA, a čiji je osnovni zadatak bio da štite imanje, kako navodi tužilaštvo u optužnici.

Problematične poruke

Članovi te grupe su bili upravo oni koji su se nakon nekoliko meseci od Koluvijinog hapšenja i sami našli pod istragom, koja je rezultirala optužnicom “Jovanjica 2” . Ovom optužnicom, pak, iz nekog razloga nisu obuhvaćeni baš svi članovi grupe „Savet za bezbednost“, pa je tako upravo Goran Šević zaradio samo status svedoka.

On je tokom saslušanja u Specijalnom tužilaštvu dosta šturo i neodređeno odgovarao na pitanja u vezi s tajnom komunikacijom u okviru grupe „Savet za bezbednost“, tvrdeći da se mahom ne seća ni grupe s takvim imenom, ni komunikacije. Sećanja bi mu se, pak, osvežavala svaki put kada bi mu tužilac predočio transkripte presretnutih poruka, od kojih je, one manje „problematične“, mahom u vezi sa isplatom novca, uspevao nekako da objasni. S druge strane, one najproblematičnije, koje su prema stavu tužioca razmenjene u danu kada je uhapšen Koluviju, ostale su bez objašnjenja.

Foto: Newsmax Adria

Na pitanje tužioca da li je on autor poruka poslatih nakon Koluvijinog hapšenja „Dođite u moj restoran“, „Stigao je Banana“, „Kendža poslao poruku pravo u cilj“, „Upotrebite sav svoj životni i radni kredibilitet“, Šević je odgovarao da se ne seća.

Da, ipak, nije sve zaboravio, potvrdio je svaki put kad je trebalo da odgovara na pitanja u vezi s optuženim policajcem Milanom Kendijom, za koga je rekao da ga poznaje 25 godina, kao i da je on najpošteniji policajac bez ijedne mrlje.

Pročitajte još:

Nakon Koluvijinog hapšenja, Šević uputio njegovim saradnicima iz BIA, MUP i VOA šifrovanu poruku “What’s the name of the game”, pa ih okupio u svojoj kafani „Bulevar“ na Vračaru.
Kendijino ime zasigurno je najveći „problem“ u optužnici „Jovanjica 2“ zbog njegovih prethodnih aktivnosti u vezi s najvišim funkcionerima SNS, pa i samim predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Tako je potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić pre skoro pola godine, pokazao javnosti fotografije na kojima se vidi Kendija s predstavnicima izvršne vlasti.

„Sve je to ista družina“, rekao je tada Aleksić, tvrdeći da fotografije jasno dokazuju da su Kendija, ali i njegov rođak Koluvija dobro znani predsedniku države.

Veza s Miličkom

Na drugoj strani, bivši reporter Studija B i PR Jovanjice Nebojša Đurđević tvrdio je na saslušanju, u slučaju „Jovanjica 2“, da je Koluviju lično vodio na „upoznavanje“ s državnim sekretarom MUP Milosavom Miličkovićem, nekadašnjim prvim čovekom bivšeg ministra Nebojše Stefanovića.

Nebojsa Stefanovic
Nebojša Stefanović Foto:FoNet/MOD

Šta je bio razlog za upoznavanje nije sasvim sigurno, iako je advokatica Predraga Koluvije više puta napomenula da bi upravo Miličković mogao biti osoba koja je mogla da potvrdi odbranu da je Koluvija uzgajao industrijsku konoplju, a ne marihuanu, kao i da je MUP sve to dobro znao.

Suđenje pripadnicima BIA, MUP i VOA tapka u mestu

Suđenje u slučaju „Jovanjica 2“, kojim su obuhvaćeni zaštitnici Predraga Koluvije iz redova BIA, MUP i VOA, već nekoliko meseci tapka u mestu zbog upornih odlaganja pripremnih ročišta, koja polako počinju da poprimaju očigledne obrise opstrukcije. Upravo ova odlaganja onemogućavaju sud da donese odluku o predlogu tužioca da se oba slučaja spoje u jedan predmet.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare