Jovanjica Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Računi za telefon koji stižu na ime Predraga Koluvije, suvlasnika poljoprivrednog gazdinstva "Jovanjica" na kom je zaplenjeno gotovo četiri tone marihuane, uvećani su iako se on nalazi u pritvoru i nije u mogućnosti da ih koristi, a ko troši Koluvijine impluse u njegovom odsustvu, praktično je misterija.

Reporteri portala „Nova.rs“ obišli su imanje kod Stare Pazove koje je nekada slovilo za poljoprivredno gazdinstvo za uzgoj organskih proizvoda, a posle hapšenja Koluvije i njegovih saradnika, najveća plantaža marihuane u ovom delu Evrope, koju su obilazili čak i naši političari.

Jovanjica Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Međutim, na licu mesta danas se ne nalazi ništa, makar bi tako trebalo da bude pošto je policija zaplenila sve relevantno za krivični postupak. Ipak, „Jovanjicu“ i danas, više od godinu i po dana kasnije, čuva policija, a jedan policijski automobil parkiran je na ulazu u upravnu zgradu.

Reportere je na kapiji glasnim lavežom dočekao pas, a odmah za njim izašao je i policajac koji nam je rekao da tu nemamo šta da tražimo. Iako nas je interesovalo čiji automobili su parkirani pored upravne zgrade, zbog čega je on tu i šta se sada nalazi na mestu gde je nekada rasla konoplja, policajac je slegao ramenima i odmahivao rukama u znak da treba da odemo.

Sa ovim prilično čudnim i sumnjivim prizororm podudara se i podatak koji nam je saopštila Zora Dobričanin Nikodinović, pravna zastupnica Predraga Koluvije, rekavši nam da je i sama više puta tokom procesa tražila da se na licu mesta uradi uviđaj kako bi se utvrdilo šta se sad tamo nalazi.

Zora Dobričanin Nikodinović, Foto:Nemanja Jovanović

„To sam tražila još u istrazi, a kasnije i na suđenjima kada sam sa auto-puta videla da gore svetla na plastenicima. U međuvremenu su stigli i telefonski računi koji su veći od pretplate, a ne treba zaboraviti da odranije imamo i račune za struju koji su za neke mesece veći od onih iz perioda kada je Jovanjica radila“, kaže za Dobričanin Nikodinović.

Ko troši Koluvijine impulse i struju prilično je nejasno, posebno ako je policajac jedina osoba koja boravi na tom imanju ovih dana, a Koluvija sve vreme i pritvoru.

Jovanjica Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Podsećanja radi, pred Specijalnim sudom u Beogradu vode se dva postupka za „Jovanjicu“ – jedan protiv Koluvije i radnika na njegovom imanju, a drugi protiv vlasnika „Jovanjice“ i pripadnika bezbednosnih službi koji su gazdinstvo obezbeđivali. U međuvremenu, u periodu dok je srpska javnost brujala o Veljku Belivuku i fotografijama njegovih navodnih žrtava koje su se emitovale na nacionalim frekvencijama, iz pritvora je pušteno 15 osoba kojima su prethodno lisice stavljene zbog „Jovanjice“.

Bonus video: Ovako su uhapšeni otmičari „kavčanina“


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar