Čekić, sud, pravda
Foto: Shutterstock

Skupština AK Beograda je donela odluku da se sporan Nacrt Zakona o izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku (ZPP) u celosti povuče iz javne rasprave, koju odluku sprovodi ovaj Upravni odbor.

„Ograđujemo se od saopštenja Upravnog odbora AK Srbije od 10.06.2021.godine kako u pogledu navoda vezanih za sadržinu Sporazuma između Ministarstva pravde i AK Srbije od 04.06.2021.god, tako i od stava Upravnog odbora AK Srbije da protest deli advokaturu. Takođe se ograđujemo od tvrdnje Upravnog odbora AK Srbije da je suština protesta advokata Srbije protiv spornog Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku, zapravo obična borba za vlast na budućim komorskim izborima“, navodi se u saopštenju Advokatske komore Beograda.

Pročitajte još:

„Umesto da ujedini advokaturu u ovim teškim trenucima, Upravni odbor AK Srbije nakon isteka mandata pokušava da dezinformiše advokate Srbije i unese razdor u njihove redove“, piše u saopštenju.

Podsetimo, advokati su za danas najavili novi protest zbog Nacrta o izmenama i dopunama ZPP. Ovo je treći protest koji se održava u Beogradu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram