Aleksandar Gligorijević Foto: Društvene mreže

Srbin Aleksandar Gligorijević nestao je pre skoro mesec dana u Aja Napi na Kipru gde je otišao na letovanje. Neposredno pre nestanka boravio je u hostelu iz kog je jedne večeri izašao, ostavivši svoje stvari, i više se nije vratio.

Aleksandar Gligorijević otputovao je 18. jula na Kipar, što mu je treći put da je otišao na ovo ostrvo. Iako je prvobitno planirao da kampuje, u poslednjem trenutku se predomislio i odseo u jednom hostelu, u sobama sa sedam ili osam kreveta.

Pročitajte još:

Iako nema mnogo informacija o Gligorijevićevom boravku na ostrvu, do sada je poznato da se sastao sa jednim prijateljem koji je kasnije prvi pokrenuo apel za pomoć u potrazi za Gligorijevićem putem društvenih mreža.

„Poslednji put sam razgovarao sa njim u nedelju 21. jula, preko Vacapa, nakon čega je Aleksandar došao u bar u kom radim“, napisao je Aleksandrov prijatelj na svom Fejsbuk profilu. Potom ga je, kako je naveo, 28. jula kontaktirala Aleksandrova majka iz Srbije, rekavši kako se Aleksandar nije vratio u Srbiju, a ona ne može da ga dobije jer mu je telefon isključen, a na društvenim mrežama ne odgovara na poruke.

Tri verzije

U međuvremenu ovaj mladić nije primetio da se sa Gligorijevićem bilo šta događa – bio je potpuno normalan, raspoložen, uopšte nije delovao zabrinuto ili uplašeno. Kako o Gligorijeviću nema informacija gotovo mesec dana, postoje tri verzije onoga što je moglo da mu se dogodi na letovanju.

Naime, kada se poslednji put čuo sa majkom, rekao je da ima neki virus i da je bolestan, stoga postoji mogućnost da mu se slošilo i da je zbog toga završio u bolnici. Poznanici nestalog mladića ispričali su do sada da je provereno nekoliko bolnica na ovom mediteranskom ostrvu, ali da on nije tamo.

Aleksandar Gligorijević Foto: Društvene mreže

Druga verzija o kojoj se razmatra jeste da li je Aleksandar otišao da kampuje negde u prirodi, pošto je bio ljubitelj ovakvih izazova. Njegovi prijatelji skrenuli su pažnju kiparskoj policiji i da je ovakav scenario moguć, zbog čega su pozvali ljude sa Kirpa da ukoliko na zabačenim mestima primete šator, obrate pažnju jer bi to mogao biti Gligorijević.

Paralelno sa apelima na društvenim mrežama, za Gligorijevićem traga kiparska policija, koja bi trebalo da proveri bolnice, pritvorske jedinice ili slične institucije na kojima je Gligorijević možda završio bez mogućnosti da se javi svojoj porodici u Srbiji.

Otac ne isključuje mogućnost otmice

Dejan Gligorijević, otac nestalog mladića, na jednom od videa na svojim društvenim mrežama, posumnjao je da je njegov sin otet.

Više puta je napomenuo u svojim obraćanjima da ne isključuje nijednu mogućnost.

„Svake noći je izlazio po barovima i diskotekama, imao je svoje prijatelje i prijateljice… Aleksandar je zavoleo Kipar, njegov noćni i uzburkani život, ovo mu je bila treća godina kako boravi i letuje u mestu Aja Napa na Kipru. Nažalost u noći između 26. i 27. jula je nestao i to prilikom izlaska iz hostela“, ispričao je Dejan Gligorijević.

Gligorijevićev otac je još jednom ponovi da je Aleksandar izašao iz hostela u večernjim satima i da je u njemu ostavio sve stvari osim telefona i pasoša. Poslednji put sa njim je kontaktirala majka, kojoj se požalio da je bolestan.

O slučaju je obaveštena i Ambasada Srbije.

Bonus video: Ubijen policajac kod Loznice, potraga za napadačem

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare