Laboratorija marihuana
Ilustracija Foto:MUP Srbije

Državljanina Albanije uhapsila je danas kosovska policija u đakovičkoj opštini zbog sumnje da je u ovom regionu, u blizini sela Košare, sadio i gajio narkotičko bilje, saopšteno je iz KP.

Pogranična policija u Ponoševcu je noćas, oko 05.20, tokom obavljanja svojih dužnosti na području u blizini dve parcele na kojima su se nalazile sumnjive narkotičke biljke, zaustavila i identifikovala osumnjičenog muškarca državljanina Albanije sa inicijalima A.H.

„Na mestu događaja otkrivene su dve parcele sa ukupno 317 sumnjivih narkotičnih biljaka kanabisa sativa, veličine od 50 do 100 cm“, navodi Kosovska policija, prenosi Kossev.

Jedinice policije izvršile su uviđaj, a pronađene biljke su spaljene na „bezbednom mestu“.

Osumnjičeni A.H. je potom i uhapšen, određeno mu je zadržavanje do 48 sati, a po nalogu nadležnog tužioca protiv njega će biti pokrenut postupak.

Istraga o ovom slučaju, tačnije nadzor područja i praćenje, kako policija navodi, traju od početka ovog meseca u zajedničkoj saradnji policijske jedinice Regionalne direkcije granične policije „Zapad“ u Đakovici, Policijske stanice za nadzor granice u Ponoševcu i u koordinaciji sa regionalnim istragama.

„Vredi napomenuti da je zbog visokog rizika, konfiguracije terena i da se mesto događaja nalazilo blizu granice sa Republikom Albanijom, odgovarajuću pomoć pružila i albanska policija“, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar