Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 19. do 25. jula ove godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja, usmerenu na otkrivanje prekršaja koje čine vozači teretnih vozila i autobusa.

Ova akcija sprovešće se u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

Saobraćajna policija će u navedenom periodu kontinuirano sprovoditi pojačanu kontrolu teretnih vozila, kao i autobusa kojima se vrši prevoz putnika u unutrašnjem i međunarodnom prevozu.

Tokom sprovođenja akcije, vršiće se kontrola posedovanja propisane dokumentacije za vozila i vozače, tehničke ispravnosti vozila, psihofizičkog stanja vozača, kao i poštovanje propisa o radnom vremenu vozača i korišćenju propisanih odmora i pauza.

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva građane da, ukoliko posumnjaju u tehničku neispravnost autobusa kojim se prevoze ili u psihofizičko stanje vozača usled umora ili alkoholisanosti, o tome odmah obaveste Upravu saobraćajne policije, na broj telefona 064/892-2121. Nakon prijave, patrola saobraćajne policije izaći će na teren i izvršiti kontrolu autobusa i vozača.

BONUS VIDEO: Saobraćajka u centru Zemuna

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar