Foto: Privatna arhiva

Nestanak Ane Volš (39) 1. januara, za koji se ispostavilo da je brutalno ubistvo za koje je optužen njen suprug Brajan Volš (46), imalo je i svoju predistoriju. Portal Nova.rs otkriva kako je izgledao život Ane i Brajana od trenutka kada su se upoznali, davne 2008. godine pa sve do 1. januara kad je Beograđanka ubijena.

Život Ane i Brajana naizgled je delovao savršeno, bili su srećni, posećivali su različite događaje, delovali kao skladna porodica, međutim, istina je očigledno bila drugačija. 13 ključnih datuma obeležili su njihove živote, a sve je počelo upoznavanjem, preko pretnji do zločina.

Upoznavanje s Brajanom

Godine 2008. upoznali su se Ana Ljubičić Knip i Brajan Reza Volš. Ana je tada bila udata za Marka Knipa, a venčali su se u hotelu „Vitli“ gde je Ana radila kao menadžer za rezervacije.

Foto: Instagram

Razvod s Knipom

Brak Ane i Knipa nije dugo potrajao, a već 2014. godine su razveli.

U tom periodu Ana ja započela vezu s Brajanom koja je kobno okončana 1. januara ove godine.

Pretnje smrću

Ni u vezi Brajana i Ane nije sve bilo pod konac, a prvi znaci problema pojavili su se 2014. kada je Ana prijavila policiji u Vašingtonu da joj je Brajan pretio.

Brajan Volš Foto:Tanjug/Greg Derr/The Patriot Ledger via AP

Pretnje su bile ozbiljne, a kako se u prijavi navodilo, Brajan je rekao da će ubiti nju i njenu porodicu.

Pročitajte još:

Venčanje s Volšem

Ipak, ovaj par je očigledno uspeo da prevaziđe probleme, te su se 21. decembra 2015. godine venčali u Episkopalskoj crkvi u Bostonu. Njihov brak je delovao skladno, često su putovali, a nekoliko puta su išli i u Srbiju.

Prvi sin

Godinu dana kasnije, tačnije 2016. godine, Ana je rodila prvog sina, a krstili su ga Tomas Morkraft Volš IV, u čast njegovog oca a njenog svekra Tomasa Volša.

Prodaja lažnih slika

Te godine dogodio se još jedan ključni trenutak u životu Ane i Brajane. Upravo 2016. godine je Brajan prodao slike Endija Vorhola galeristi Rodu Rivklinu u Los Anđelesu, po ceni od 225.000 dolara.

Brajanovo hapšenje

Ipak, Brajan je ubrzo razootkriven. U maju 2018. godine, Brajan je uhapšen i optužen za prevaru i još neka krivična dela vezana za preprodaju falsifikovanih slika.

Foto: Beta/Greg Derr/The Patriot Ledger via AP, Pool, Privatna arhiva

Tada se saznalo i da je reč o slikama Endija Vorhola. Uporedo s tim, saznalo se i da je nekoliko godina ranije slike pokušao da proda galeriji u Njujorku.

Smrt oca

Naredni trenutak koji je, takođe, bio preloman u životu Volšovih jeste smrt Brajanovog oca. Ugledni doktor Tomas M. Volš umro je septembra 2018. u Indiji.

Pročitajte još:

Tada je otkrivena i strašna istina o odnosu koji je Brajan imao sa ocem, ali i da je Brajan ocu ukrao veliku svotu novca, oko milion dolara.

Brajan je u više navrata pokušao da ospori testament oca, međutim, bezuspešno.

Drugi i treći sin

Naredni veliki trenutak u životu Volšovih događa se 2019. godine kada Ana i Brajan dobijaju drugog sina. Godinu dana kasnije, dobijaju i trećeg.

Okidač u odnosu

Ipak, pretpostavlja se da se okidač u lošem odnosu Ane i Brajana desio aprila 2021. godine kada se Brajan oglasio krivim za prevaru sa slikama.

Brajanu je nakon toga bio određen kućni pritvor uz elektronski nadzor, a upravo u tom periodu kreću trzavice u odnosu supružnika Volš.

Foto: Instagram

Planirali razvod

Ana se poslednjih meseci često žalila prijateljima i porodici da više ne može da izdrži, te da planira da ostavi Brajan i odvede i decu. Ipak, i Brajan je očigledno imao drugačiji plan.

Naime, on je tokom decembra prošle godine pretraživao u kojoj je državi najlakše razvesti se, što ukazuje na to da je planirao da je ostavi.

Ubistvo

Podsetimo, Ana Volš je nestala 1. januara ove godine, posle dočeka Nove godine u kući u kojoj je do 1.30 bio još jedan porodični prijatelj. Ona je navodno trebala da odleti za Vašington.

Njen nestanak prijavljen je tek 4. januara, a nestanak je prijavio njen poslodavac iz Vašingtona, a ne Brajan Volš. Brajan Volš uhapšen je 8. januara po optužnici za ometanje istrage i određena mu je kaucija od 500.000 dolara.

Foto: Courtesy RMV via U.S. Attorney’s Office for the District of Massachusetts/Handout via REUTERS

U međuvremeni, Volš je optužen 18. januara za ubistvo svoje supruge Ane Volš. Sumnja se da je Brajan ubio suprugu Anu, njeno telo odneo u podrum i raskomadao, a delove tela pobacao po depinijama u okolini mesta Kohaset gde su živeli.

BONUS VIDEO: Zaplenjeno dva kilograma heroina, uhapšene dve osobe

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar