Brajan Volš Foto:Tanjug/Greg Derr/The Patriot Ledger via AP

Brajan Volš, suprug Beograđanke Ane Volš (39), za kojom se traga od 4. januara kada je Brajan prijavio njen nestanak, odranije je poznat po prevarama, a sada se oglasio i Ron Rivlin, vlasnik "Revolver galerije" u Kaliforniji, inače najveće galerije u kojoj su izložena dela umetnika. Rivlin je pričao o tome kako je postao Brajanova žrtva, te ga opisao kao veštog manipulatora.

Brajan Volš je trenutno osumnjičen za ometanje policijske istrage nestanka svoje supruge Ane Volš, koja je poslednji put viđena navodno 1. januara rano ujutru, kada se uputila na let za Vašington. Policija ga je „uhvatila“ u nekoliko laži koje im je ispričao opisujući dane nakon nestanka njegove supruge. Brajan nije bio na lokacijama za koje je rekao policiji, već je kupovao sredstva za čišćenje u iznosu od 450 dolara.

Foto: Instagram

U međuvremenu, oglasio se i Ron Rivlin, vlasnik „Revolver galerije“ u Kaliforniji, inače najvećeg izložbenog prostora umetničkih dela poznatog slikara Endija Vorhola. Brajan je osuđen da je upravo Rivlinu prodao falsifikovana umetnička dela u iznosu od 80.000 dolara i sada se nalazi u kućnom pritvoru sa elektronskim nadzorom, koji je više puta prekršio.

Rivlin je ispričao da je Brajan na samom početku pregovora bio izuzetno šarmantan, profesionalan i artikulisan. Sve se promenilo kada su na njegovu adresu stigla falsifikovana umetnička dela, tada upoznaje i onu drugu Brajanovu stranu.

„Sarađivao je samo onda kada bi bio primoran na saradnju. Veoma se taktički je izigravao zakon i sistem. Već više od šest godina izbegava da ode na izdržavanje kazne. Istina, niz zakasnelih uplata i drugih problema doveli su do toga da se izricanje presude odloži za godinu i po dana. Volš se izjasnio krivim u okviru sporazuma o priznanju krivice 2021. godine. Dogovor nije podrazumevao zatvorsku kaznu, ali je morao da vrati ukradene slike i da plati restituciju za njih. Do sad nije učinjeno ni jedno ni drugo“, kazao je Rivlin u razgovoru za cbsnews.com.

Kako je objasnio vlasnik galerije, u svojoj karijeri je kupio preko hiljadu umetničkih dela koje nose Vorholov potpis, ali nikada nije bio ovako prevaren.

„On je jedan veoma proračunat momek. Kupio sam preko hiljadu Vorhola ali ovo je jedan jedini put da sam bio prevaren. Bio je tako dobar u prevari. To možda i najbolje govori o Volšovoj majstorskoj sposobnosti da prevari ljude“, kazao je Rivlin.

Razgovarao i sa Anom Volš

U pokušaju da dođe do svog novca, vlasnik galerije je svojevremeno kontaktirao i Anu Volš. Prisetio se da je zvučala prilično nesvesna ilegalnih poslova kojima se njen muž bavi i dodao da je Volš sarađivao tek onog trenutka kada se u slučaj uključila Ana Volš i FBI.

Foto: Privatna arhiva

„Nezamislivo je tužno što je nestala. Kao ocu mlade dece teško mi je da poverujem u to i nadam se da će biti nađena i da će se vratiti svojoj porodici“, rekao je. Kako je rekao, više ga ne interesuje novac koji mu Volš duguje, već samo da pravda bude zadovoljena.

Podsećanja radi, netanak Ane Volš prijavljen je 4. januara i većina stvari koja je poznata o njenim poslednjim trenucima u kući zapravo se zasniva na priči Brajana Volša, za kog se u međuvremenu ispostavilo da je u više navrata ometao policiju i potrazi, lažući o svojim postupcima. Do sada je utvrđeno da je, osim toga, na svom računaru pretraživao „kako se otarasiti tela od 52 kilograma“ i „kako raskomadati telo“, dok su u podrumu njihove kuće nađeni tragovi krvi i oštećen nož. Takođe, bazne stanice su locirale signal Aninog telefona 2. januara u blizini kuće u kojoj je poslednji put viđena.

Bonus video: Potraga za crnim panterom u atarima Apatina ušla je u četvrti dan

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar