Foto: Profimedia.rs

Zrenjaninsko javno komunalno preduzeće Vodovod i kanalizacija saopštilo je da se od popodnevnih časova vodosnabdevanje grada vrši vodom sa postrojenja za prečišćavanje vode, ali da je i dalje na snazi zabrana upotrebe te vode za piće.

U saopštenju zrenjaninskog JKP Vodovod i kanalizacija piše da je umesto Nenada Obradovića na funkciju direktora kompanije Gruppo Zilio imenovan Bojan Dimkić.

Podsetimo, ova kompanija, u čijem vlasništvu je postrojenje za preradu vode u Zrenjaninu, zvanično preuzela kompletno snabdevanje grada vodom za piće 2. septembra 2019. godine.

Dimkić je, piše u saopštenju, obavestio Vodovod i kanalizaciju Zrenjanina da je postrojenje spremno za tretman vode u punom kapacitetu i da će se u narednom periodu vršiti neophodne radnje ka postizanju kvaliteta vode u skladu sa pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće.

Vodovod i kanalizacija Zrenjanina će redovno objavljivati analize vode.

Inače, 20. februara bilo je tačno 16 godina od kada je rešenjem sanitarnog inspektora zabranjena upotreba vode iz gradskog vodovoda u Zrenjaninu za piće i pripremanje hrane.

Problem zdrave pijaće vode u Zrenjaninu postoji decenijama, ali je upotreba vode iz gradskog vodovoda konačno zabranjena 20. januara 2004. godine zbog nedozvoljene količine arsena u njoj.