Zeleno zvono, logo
Foto: Promo

Zeleno zvono, pozorišni klub i svojevrsni kulturni centar delovao je u Zrenjaninu periodu od 1991. do 2016. godine. U ovom širom regiona poznatom mestu je za 25 godina organizovano više hiljada koncerata, tribina, izložbi, radionica i drugih kulturnih i obrazovnih događaja.

„Ovom prilikom, podsećamo da je prošlo pet godina od zatvaranja ovog kultnog zrenjaninskog mesta. “Zeleno zvono” nije “dočekalo” obeležavanje 25 godina rada, već je, pod pritiscima vlasti i finansijskim pritiscima, zatvoreno 24. aprila 2016. Zatvaranje je obeleženo serijom događaja “Poslednji dani”, što je sačuvano u filmu “25 godina „Zelenog zvona“ – poslednji dani„, saopšteno je iz organizacije Novi optimizam.

U svojih 25 godina rada, “Zeleno zvono” ostalo je u mnogim sećanjima, kako Zrenjaninaca, tako i posetilaca iz cele Srbije i regiona.

Iz delovanja i u okviru “Zelenog zvona”, nastao je još davne 2004. godine Pokret Novi optimizam, kao odgovor na potrebu da se delovanje “Zvona” proširi van samog mesta. Nakon zatvaranja matične kuće u Zrenjaninu 2016, Novi optimizam nastavio je svoje delovanje sa sedištem u Beogradu, i od tada deluje na celoj teritoriji Srbije.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar