Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Saobraćaj je usled odrona veće količine tla obustavljen na deonicama između Kruševica i Boljara, Svodja-Vlasotinca i Bonjince-administrativni prelaz sa Kosovom i Metohijom Mutivode, zbog čega se vozači usmeravaju na alternativne putne pravce, saopštilo je Javno preduzeće "Putevi Srbije".

Odroni su učestali i ima ih na gotovo svim pravcima koji prolaze kroz useke, ali je prohodnost puteva u ostatku zemlje dobra, upros povremenim padavinama koje podrazumevaju zahtevnije uslove vožnje, navode u Auto-moto savezu Srbije.

Na pojedinim putevima ima do pet centimetra snega, krajem dana i tokom noći se očekuje dodatno formiranje manjeg snežnog pokrivača, a lokalno je moguća i kiša koja će se lediti pri tlu.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi pravcima Jošanička Banja-Kopaonik, Kraljevo (Kovanluk)-Brezna-Goč i Kopaonik-Rudnica.

Kamioni na prelazu Šid s Hrvatskom na izlaz iz zemlje čekaju oko tri sata, a na prelazu Batrovci sa istom državom dva sata.

Teretnjaci na prelazima Horgoš i Kelebija s Mađarskom čekaju sat i po, odnosno sat vremena, a na prelazu Gradina s Bugarskom do 90 minuta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar