Rade Panić i Predrag Kon
Rade Panić i Predrag Kon Foto:Goran Srdanov/Vesna Lalić/Nova.rs/Privatna arhiva

Doktor Predrag Kon potvrdio je da čak ni njemu, kao članu Kriznog štaba nije dozvoljen uvid u centralnu bazu podataka o broju registrovanih pacijenata obolelih od COVID 19, ali i da se broj pozitivnih slučajeva ne poklapa sa zvaničnim podacima.

U prepisci sa doktorom Radetom Panićem, predsednikom Sindikata lekara i farmaceuta, Kon je potvrdio da je zatražio da mu se omogući pristup, kao i da mu „je jasno šta se dogodilo“.

„Tražio sam kompletan uvid. U međuvremenu imam uvid u samu bazu bez ikakve mogućnosti pretraživanja. Do kraja mi je jasno šta se dogodilo. Na desetine razgovora sam obavio“, napisao je Kon Paniću.

Foto:Privatna arhiva

Prethodno, Panić je zamolio Kona da „svojim autoritetom zahteva da mu se neodložno da uvid u nacionalnu bazu“, podsećajući ga da je „sva odgovornost na kriznom štabu“.

U daljnoj prepisci Kon je istakao da je već „nekoliko puta javno rekao da se podaci ne poklapaju“ i da se ta njegova izjava „odnosi i na broj pozitivnih“.

Da se činjenice i zvanične cifre očigledno ne poklapaju potvrđuje i nastavak Konove poruke, u kojoj se imputira da se propusti i neslaganja mogu videti i u medicinskoj dokumentaciji, ali da to nije njegova odgovornost.

„Onaj koji će morati da objašnjava kako to očekuje da se radi bez medicinske dokumentacije i protivno zakonu o medicinsko dokumentaciji svakako nisam ja“, napisao je Kon, ne objašnjavajući ko to očekuje i traži od lekara da krše pomenuti zakon.

Uprkos svemu navedenom, doktor Kon je i u ovoj prepisci tvrdi da nije u pitanju „politizacija“ Kriznog štaba, a tvrdnju da on nosi „moralnu odgovornost“ za sve što se događa je nazvao „teškom svinjarijom“.

Prepiska Nova.rs objavljuje uz saglasnost doktora Radeta Panića.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare