Vojsa Srbije
Vojska Srbije Foto:Ministarstvo odbrane

Kontingent Vojske Srbije, koji je od oktobra bio angažovan u vojnoj operaciji EU u Centralnoafričkoj Republici, vratio se u Srbiju nakon završetka učešća u misiji i predaje dužnosti novom kontingentu.

Kako se ističe u saopštenju, tim VS je u prethodnih šest meseci uspešno realizovao sve zadatke na preventivnoj medicinskoj zaštiti i lečenju povređenih i obolelih pripadnika snaga u misiji i tako na najbolji način pokazao visok nivo obučenosti i profesionalizma vojnog saniteta i pripadnika Vojske Srbije.

U sastavu kontingenta koji Vojska Srbije angažuje u ovoj vojnoj operaciji Evropske unije su štabni oficir na dužnosti načelnika sanitetske službe u komandi misije i šestočlani medicinski tim. Njih su u Centralnoafričkoj Republici zamenile kolege lekari i medicinski tehničari, koji su u zonu operacije upućeni početkom ovog meseca, prenosi N1.

Vojska Srbije je učešće u misiji Evropske unije u Centralnoafričkoj Republici započela 2016. godine, a angažovanjem u vojnim operacijama EU, koje se realizuju u okviru zajedničke bezbednosne i odbrambene politike, pripadnici Vojske Srbije osim očuvanju mira u svetu, neposredno doprinose i procesu evropskih integracija i jačanju spoljnopolitičke pozicije naše zemlje, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Bonus video: Francuski „Rafali“ na srpskom nebu

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)