Foto:EPA-EFE/PETER KLAUNZER/:TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da već godinu dana pregovaraju o kupovini 12 novih francuskih "Rafala", ali je dodao da se pregovara o nabavci još 12 polovnih vojnih aviona.

„Pregovaramo već godinu dana o kupovini 12 novih ‘Rafala’, a ne polovnih. Takođe, pregovaramo za još 12 polovnih aviona sa još jednom zemljom“, rekao je Vučić novinarima nakon održane vojne vežbe „Vatreni štit“ na Pasuljanskim livadama.

On je istakao da razgovaraju i o trećoj varijanti za kombinovanu lovačko-bombardersku avijaciju.

„Tu smo razgovarali sa tri zemlje, a pojavljuju se i nove države. Tu sada imate veliku konkurenciju i radimo na tome“, rekao je Vučić.

Vučić se u svom obraćanju i požalio na rat u Ukrajini koji nas „ubi ekonomski“.

„A sve smo mogli lako da izvedemo i sada da vam pričam o mojoj nervozi o našoj odbrambenoj industriji. Samo da nam nije bilo ovog rata u Ukrajini, ali svejedno do sada nastavljamo po planu“, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je najavio da će i u utorak ili sredu biti prikazan „ponos srpske vojske“, ne navodeći o kom oružju se radi.

Vučić je naveo i da će naša zemlja uskoro nabaviti i bespilotne letelice „Barjaktar“.

„Tražio sam od (turskog predsednika Redžepa Tajipa) Erdogana ‘Barjaktare’ i preko reda ćemo dobiti tu mogućnost“, izjavio je Vučić.

BONUS VIDEO – Francuski „Rafali“ na srpskom nebu

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare