Foto:EPA-EFE/Marcial Guillén

Elektronsko zakazivanje termina za PCR testiranje na lični zahtev, od danas je moguće i preko portala eUprava, saopšteno je iz Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu Srbije.

Građani, strani državljani sa odobrenim boravkom u našoj zemlji, kao i strani državljani bez odobrenog boravišta (turisti), mogu na jednostavan i brz način, preko sajta eUprave, da zakažu termin u nekoj od 25 laboratorija u 22 gradova i opština u Republici Srbiji, saopšteno je iz Kancelarije za informacione tehnologije.

Povezane vesti:

Da bi se koristila usluga eZakazivanje za PCR testiranje na lični zahtev nije potrebno da se građani registruju na Portalu eUprava, već je dovoljno da pokrenu uslugu.

”Omogućili smo građanima da na brz i jednostavan način zakažu termin, za sebe i svoju porodicu, da ne čekaju u redovima, da ne odlaze u laboratorije bez zakazanog termina. Takođe, uvođenjem ove usluge smanjujemo pritisak na naše zdravstvene radnike, jer smanjujemo vreme potrebno za obavljanje administrativnih poslova i omogućavamo im da se dodatno posvete pacijentima i svom pozivu”, izjavio je dr Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za IT i eUpravu.

Kako da zakažete termin?

  • Pokrenite uslugu eZakazivanje za PCR testiranje
  • Ukucajte grad, mesto ili laboratoriju u kojoj želite da se testirate
  • Ponudiće Vam se kalendar sa slobodnim terminima gde je potrebno da odaberete željeni
  • Sa leve strane, ukoliko ta laboratorija pruža opciju, odaberite broj lica za koje želite da zakažete termin
  • Pojaviće Vam se prozor za unos podataka o licu koje se testira
  • Odaberite da li je lice koje se testira naš državljanin ili turista
  • Klikom na dugme zakaži zakazujete termin u željenoj laboratoriji i dobijate pregled uplatnice sa troškovima koje je potrebno da izmirite pre testiranja
  • Potvrdu da ste uspešno zakazali termin dobijate na imejl koji ste naveli kao i SMS poruku

Usluga je trenutno dostupna u sledećim gradovima i opštinama: Beograd, Novi Sad, Subotica, Niš, Šabac, Čačak, Užice, Ćuprija, Sremska Mitrovica, Požarevac, Pirot, Pančevo, Leskovac, Kruševac, Kraljevo, Kragujevac, Kosovska Mitrovica, Kikinda, Zrenjanin, Zaječar, Vranje i Valjevo.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar