Zorana Mihajlović Foto: TANJUG/ RADE PRELIC

Savet za borbu protiv korupcije saopštio je da radi na analizi Ugovora između Telekom Srbija a.d. Beograd i firme Wireless Media, čiji je vlasnik Igor Žeželj, objavljeno je na internet strani sajta.

Istovremeno, Savet saopštava da je stigao odgovor potpredsednice Vlade Zorane Mihajlović povodom Izveštaja „Realizacija infrastrukturnih projekata na Železnici“ objavljenog 29.07.2020, kao i da u njemu stoji „najava latentne obustave rada Saveta kao prvog antikorupcijskog tela osnovanog od prve demokratske Vlade prepoznate od strane EU“.

Savet poziva svu stručnu javnost kao i građane Srbije „da samostalno protumače rečenicu iz dopisa dostavljenog 17.08.2020. godine od strane potpredsednice Vlade“:

„Na osnovu svega navedenog, potpredsednica Vlade i Ministarstvo će pokrenuti procedure da Vlada preispita rad Saveta u nazad nekoliko godina, rezultate rada, način, kriterijume i kvalitet izveštaja, kao i način davanja preporuka, kako bi se ovo telo reformisalo i angažovalo stručne i profesionalne ljude koji će svojim radom pomoći dodatno Vladi da bude uspešnija i efikasnija.“

Savet postavlja pitanje „da li je ovo obraćanje pisano u lično ime ili u ime Vlade Republike Srbije?“

Savet navodi i da je nudio pomoć i preporuke u smislu zaključaka bilo kojoj Vladi, „ali ‘pretnja i ucena’ od strane vlasti nije bilo“.

„Ovim putem obaveštavamo javnost Srbije da nismo odustali od borbe protiv sistemske korupcije u našoj zemlji“, piše na kraju saopštenja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare