Budući izgled Tiršove 2; Foto: Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je večeras radove na izgradnji dečje bolnice Tiršova 2 u Beogradu i najavio da će ona biti završena pre početka specijalne izložbe Ekspo, dakle u martu ili aprilu 2027. godine.

„Došli smo da vidite da se radi u tri smene. Ovo je univerzitetska dečja klinika koja je obećavana 30 godina, 118 miliona evra koštaće građevinski radovi, velelepno će izgledati i završićemo je pre Ekspa, do marta, aprila 2027 godine“,rekao je Vučić.

On je više puta ponovio da je za državu zdravlje ljudi najvažnije, da se uradi sve da se sačuvaju životi, te da se zato u zdravstvo ulaže ogroman novac.

„Gradimo najmoderniju dečju kliniku i ona će biti ne samo za decu iz Beograda, nego iz cele Srbije i decu iz regiona“, rekao je Vučić.

On je najavio od 1. septembra akciju preventivnih pregleda otkrivanja raka za građane starije od 40 godina, kako bi se otkrilo od čega boluju i kako bi mogli da budu izlečeni.

Odgovorio je i na kritike da je obećavao da će ova klinika biti završena 2022. godine i rekao da ti koji ga kritikuju nikada nisu napravili nijedan projekat.

Na proleće 2019. predsednik Srbije je početak izgradnje nove dečije klinike najavio za – proleće 2020. godine, a kasnije je postavio novi rok za završetak dečje klinike – do početka 2025.

***

BONUS VIDEO – Ponovo predizborna obećanja o Tiršovoj 2: Na gradilištu – jedan radnik

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare