Radojičić: Vrtići i škole spremni za septembar, imaćemo zaštitnu opremu

Podeli:
Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je da su svi vrtići i škole spremni za septembar, kao i da nijednoj obrazovnoj ustanovi u Beogradu neće nedostajati zaštitna oprema.

Zoran Radojičić tvrdi da nijedan slučaj zaraze nije izmakao kontroli prošle godine i da očekuju da će tako biti i u septembru, saopšteno je na sajtu gradske uprave.

„Epidemiološke mere u vrtićima i školama će se poštovati, bez relaksacije dokle god je virus prisutan. Zaposleni u obrazovnim institucijama prate instrukcije, sprovode mere, sistem je sasvim uhodan“, rekao je Radojičić.

Gradonačelnik je kazao da je konkurs za prijem dece u vrtiće završen, te da je u Beogradu upisano oko 15.000 dece, a na listi čekanja je oko 1.000 dece.

„Cilj nam je da obezbedimo mesta u vrtićima za svu decu Beograda. Očekujemo dalje smanjenje liste čekanja. Jedan od najznačajnijih rezultata Grada u oblasti obrazovanja i dečje zaštite jeste smanjenje liste čekanja za vrtiće u Beogradu, na kojoj je 2017. godine bilo 10.000 mesta. Želimo da ove godine u Beogradu više ne postoji lista čekanja, odnosno da bude minimalna. Do toga ćemo doći otvaranjem novih mesta, adaptacijom pogodnih prostora i izgradnjom novih vrtića“, naglasio je gradonačelnik Radojičić.

Radojičić je danas sa sekretarom za obrazovanje i dečju zaštitu Slavkom Gakom posetio jedan od najvećih novih vrtića u Beogradu „Vračarko“ za čije potrebe je adaptirano 800 kvadratnih metara zgrade Gradske opštine Vračar.

„Novi vrtić ‘Vračarko’ jedan je od najvećih vrtićkih prostora koje je Beograd imao dosada, a adaptacijom dela zgrade Opštine Vračar rešili smo listu čekanja na ovoj opštini sa znatno manjim ulaganjima nego što bi bilo potrebno za gradnju nekoliko novih vrtića. Vrednost izvedenih radova iznosi 65 miliona dinara“, rekao je gradonačelnik Radojičić i dodao da je ovaj vrtić u potpunosti spreman da primi svu upisanu decu 1. septembra.

Gradonačelnik je naveo i da Beograd u naredna dva meseca dobija pet novih vrtića, tri u septembru sa 550 novih mesta i dva u oktobru sa još 300 novih mesta. Ukupna vrednost ove investicije je 665 miliona dinara, a ukupni broj novih mesta je 850, navodi Radojičić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar