Foto: NOVA S

U dvorište VMC Karaburma, gde leži patrijarh Irinej, večeras oko 20.32 ušla su dva zatamljena vozila sa blinkerima.

Prema rečima reportera NewsMax Adria sa lica mesta, nije poznato ko je u automobilima, ali reč je vozilima koja pripadaju visokim državnim funkcionerima.

U pitanju je crni mercedes koji obično koristi predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je ranije večeras da se patrijarh Irinej nalazi u teškom stanju, ali da je hvala bogu živ.

„Hvala bogu, živ je. Bio je u boljem stanju danas pre tri sata. Sada je to stanje teško. Pre 55 minuta je intubiran“, preneo je predsednik oko 17.40 sati.

On je kazao da se za život patrijarha bore lekari.

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej (90), kako zvanično tvrde iz SPC i VMC „Karaburma“ gde se leči, u teškom je stanju.

Nova.rs je prethodno objavila vest da je patrijarh preminuo na VMC Karaburma, gde se lečio od koronavirusa. Za Nova.rs ovo je potvrdilo nekoliko nezavisnih izvora – izvori iz SPC, među njima i jedan vladika, kao i izvori bliski lekarima na VMC, gde se patrijarh leči već dve nedelje.

Nova.rs je, i pored nekoliko potvrda o smrti patrijarha, koja se dogodila oko podneva danas, odlučila da se drži zvanične verzije iz poštovanja prema SPC i vernicima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar