Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Vladika Stefan Šarić, vikar patrijarha Irineja, upravo je napustio Vojnomedicinski centar na Karabrumi, gde se već nekoliko dana leči patrijarh, javljaju reporteri Nova.rs

Prema tim informacijama, vladika je u VMC na karaburmi stigao oko 13 sati, a sada je napustio bolnicu. Nekoliko pripadnika Vojske Srbije stiglo je oko 13 sati ispred Vojnomedicinskog centra na Karaburmi. Podsećamo, patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej (90), kako zvanično tvrde iz SPC i VMC „Karaburma“ gde se leči, u teškom je stanju.

Nova.rs je prethodno objavila vest da je patrijarh preminuo, na VMC Karaburma, gde se lečio od koronavirusa. Za Nova.rs ovo su potvrdila dva nezavisna izvora – izvor iz SPC, i izvor blizak lekarima na VMC, gde se patrijarh leči već dve nedelje. Nova.rs je, i pored nekoliko potvrda o smrti patrijarha, koja se dogodila oko podneva danas, odlučila da se drži zvanične verzije iz poštovanja prema SPC i vernicima.

Nekoliko medija bliskih vlasti – Novosti.rs, Republika.rs, Informer.rs i Objektiv.rs – takođe su pustili i pušovali vest o smrti patrijarha, posle čega su je brže-bolje povukli i naveli da je u teškom stanju.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare