Foto: Sergey Pyatakov / Sputnik / Profimedia

Srpska pravoslavna crkva je saopštila je danas da je konzilijum lekara, koji vodi brigu o lečenju patrijarha Irineja, zaključio da je zdravstveno stanje poglavara SPC kompleksno, ali stabilno.

„Stalni konzilijum lekara uz prisustvo lekara iz Ruske Federacije pregledom Njagove Svetosti Patrijarha srpskog gospodina Irineja, uvidom u laboratorijske analize učinjene u toku prepodneva, zaključio je da je jutrošnje pogoršanje posleca COVID 19 i da je zdravstveno stanje Njagove Svetosti Patrijarha srpskog gospodina Irineja kompleksno, ali stabilno. O zdravstvenom stanju Njegove Svetosti javnost će biti i nadalje izveštavana“, navodi se u saopštenju koje je potpisao član tima lekara koji vodi brigu o zdravlju patrijarha, Ivo Udovičić.

Pročitajte još...

Ranije tokom dana, Srpska pravoslavna crkva je objavila da je pogoršano zdravstveno stanje patrijarha Irineja,  koji se u kovid bolnici Karaburma lečio od posledica zaraze koronavirusom, saopštila je Srpska pravoslavna crkva.

“Došlo je do pogoršanja opšteg stanja Njegove Svetosti patrijarha srpskog gospodina Irineja, kao posledica COVID 19. Stalni konzilijum lekara uz prisustvo lekara prati opšte i kliničko stanje Njegove Svetosti Patrijarha srpskog gospodina Irineja. O zdravstvenom stanju Njegove Svetosti javnost će biti i na dalje izveštavana” saopštila je SPC.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar